NajRecept.sk Pečivo Slnečnicový chlieb pre zaneprázdnených
Slnečnicový chlieb pre zaneprázdnených
Recept Slnečnicový chlieb pre zaneprázdnených
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   24.9.2013

Slnečnicový chlieb pre zaneprázdnených

Telku často nepozerám a ak áno tak mám zväčša zapnutú TV Paprika. Náhodne som v piatok prepínala telku a na TV Paprika práve dávali program Annabel Langbein. ám rada jej kuchársku šou U mňa na záhradke, pretože využíva to čo sa jej urodí , teda varí sezónne. Fascinuje ma ako dokáže aj z mála vyčarovať dobrotu. Na ďalší deň, v sobotu, som mala ísť na brigádu. Na jedenie si vždy so sebou niečo beriem, lenže nemala som pečivo a už ani čas a ani silu na upečenie kysnutého chleba a Annabel akoby to tušila a piekla jednoduchý a hlavne rýchly chlieb. Tak som si recept rýchlo zapísala a pustila sa do pečenia. Výsledok stál naozaj za to!

Suroviny
4 KL
med
2 poháre (teplá)
voda
1 pohár (studená)
voda
1 sáčok
sušené droždie
2 + 3/4 pohára
celozrnná múka
2 + 3/4 pohára
hladká múka
1 KL
soľ
2 hrste
slnečnicové semienka lúpané
na posypanie
tekvicové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky dáme med, dva poháre teplej vody a jeden pohár studenej vody, vsypeme droždie, poriadne rozmiešame a necháme stáť asi 5 minúť kým nám droždie nezačne pracovať a nevytvoria sa nám na povrchu bublinky.
  2. Keď máme kvások pripravený tak do misky pridáme všetky ostatné suroviny a dobre ich vareškou premiešame. Vznikne nám elastické cesto, ktoré sa však dá liať.
  3. Cesto nalejeme do formy (môžme do jednej, budeme mať väčší bochník alebo do dvoch a budeme mať dva menšie, ja som si urobila dva bochníky).
  4. Do cesta urobíme zárezy a posypeme ho tekvicovými semienkami.
  5. Formy vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 80°C na prvých 20 minút a potom zvýšime teplotu až na 210°C a pečieme asi jeden a pol hodiny.
  6. Keď poklopeme po chlebíku a počujeme dutý zvuk je hotový.
Bála som sa, že chlebík bude veľmi tuhý, ale prekvapil ma, je mäkučký a pekne bublinkový. A desiatu na brigádu som mala hotovú.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár