NajRecept.sk Chuťovky Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové
Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové
Recept Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   24.9.2013

Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové

Radi si s priateľom kupujeme slané krekry Hanky Zemanovej. Chutia mi oveľa viac ako nejaké mastné chipsy, hoci aj na tých si občas pochutnám :) Hankine krekry ma inšpirovali a skúsila som si ich upiecť sama. Základný recept som našla na webstránke časopisu Apetit.

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká špaldová múka
100 ml
voda
50 g (hustý)
biely jogurt
25 g (izbovej teploty)
maslo
1/4 KL
morská soľ

Dochutenie:

hrsť
slnečnicové semienka lúpané
hrsť
tekvicové semienka
2 PL
sójová omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Všetky suroviny dáme do misky a spracujeme na cesto. Ak sa cesto lepí prisypeme ešte múku až kým nám nevznikne nelepivé cesto.
  2. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme slnečnicové semienka a do druhej tekvicové semienka a sójovú omáčku.
  3. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a kolieskom na pizzu nakrájame na štvorčeky.
  4. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, štvorčeky potrieme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 20 minút až kým nie sú chrumkavé.
  5. Po vybratí z rúry dáme krekry vychladnúť na tanier, prikryjeme utierkou a necháme ich pod ňou obschnúť asi 4 hodiny.
Skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe. Mali by vydržať asi mesiac, no podľa mňa nevydržia ani týždeň, lebo sú vynikajúce :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár