Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové

Recept Slané krekry v dvoch variáciách - slnečnicové a tekvicové

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Radi si s priateľom kupujeme slané krekry Hanky Zemanovej. Chutia mi oveľa viac ako nejaké mastné chipsy, hoci aj na tých si občas pochutnám :) Hankine krekry ma inšpirovali a skúsila som si ich upiecť sama. Základný recept som našla na webstránke časopisu Apetit.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká špaldová múka
100 mlvoda
50 g (hustý)biely jogurt
25 g (izbovej teploty)maslo
1/4 KLmorská soľ

Dochutenie:

hrsťslnečnicové semienka lúpané
hrsťtekvicové semienka
2 PL sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Všetky suroviny dáme do misky a spracujeme na cesto. Ak sa cesto lepí prisypeme ešte múku až kým nám nevznikne nelepivé cesto.
  2. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme slnečnicové semienka a do druhej tekvicové semienka a sójovú omáčku.
  3. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a kolieskom na pizzu nakrájame na štvorčeky.
  4. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, štvorčeky potrieme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 20 minút až kým nie sú chrumkavé.
  5. Po vybratí z rúry dáme krekry vychladnúť na tanier, prikryjeme utierkou a necháme ich pod ňou obschnúť asi 4 hodiny.
Skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe. Mali by vydržať asi mesiac, no podľa mňa nevydržia ani týždeň, lebo sú vynikajúce :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť