Slané krekry v dvoch variáciách – slnečnicové a tekvicové

Slané krekry v dvoch variáciách – slnečnicové a tekvicové

By 24. septembra 2013

Radi si s priateľom kupujeme slané krekry Hanky Zemanovej. Chutia mi oveľa viac ako nejaké mastné chipsy, hoci aj na tých si občas pochutnám 🙂 Hankine krekry ma inšpirovali a skúsila som si ich upiecť sama. Základný recept som našla na webstránke časopisu Apetit.

Ingredients

Instructions

  1. Cesto:
    Všetky suroviny dáme do misky a spracujeme na cesto. Ak sa cesto lepí prisypeme ešte múku až kým nám nevznikne nelepivé cesto.
  2. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme slnečnicové semienka a do druhej tekvicové semienka a sójovú omáčku.
  3. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a kolieskom na pizzu nakrájame na štvorčeky.

    Slané krekry v dvoch variáciách

  4. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, štvorčeky potrieme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 20 minút až kým nie sú chrumkavé.
  5. Po vybratí z rúry dáme krekry vychladnúť na tanier, prikryjeme utierkou a necháme ich pod ňou obschnúť asi 4 hodiny.

Skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe. Mali by vydržať asi mesiac, no podľa mňa nevydržia ani týždeň, lebo sú vynikajúce 🙂

Slané krekry v dvoch variáciách

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Slané krekry v dvoch variáciách – slnečnicové a tekvicové

  1. Katarína

    Práve som ich dopiekla, sú naozaj vynikajúce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *