Segedínsky guláš

Recept Segedínsky guláš

Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez múky a s domácou knedľou. Do cesta som pridal aj nakrájané pečivo a knedľa bola výnikajúca :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

bravčové mäso
kyslá kapusta
sladká smotana
2 KLčervená sladká paprika
čerstvo mleté čierne korenie
bobkový list
soľ
bravčová masť
cibuľa
4 strúčikycesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Dochutil som čerstvo mletým korením a sladkou paprikou.
  3. Pridal som soľ, bobkový list a nakrájané mäso. Použil som teraz krkovičku. Segedín je lepší z mastnejšieho bravčového mäsa.
  4. Podlial som vodou a dusil som ho dusil približne pol hodinku.
  5. Keď je mäso takmer mäkké, pridal som k nemu kapustu, bez šťavy. Tú som si nechal, aby som ňou mohol segedín dochutiť, ak by bolo treba.
  6. Kapustu varím, len chvíľku, asi 10-15 minút. U nás máme radi chrumkavú.
  7. Nakoniec som pridal sladkú smotanu a spolu povaril ešte 5 minút.
Podával som s domácou žemľovou knedľou. Recept na parenú knedľu nájdete tu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť