Rýchly čokoládový koláč s jablkami
Rýchly a pritom chuťovo zaujímavý čokoládový koláč s jablkami a mletými orechmi v ceste na celý plech a bude dosť pre všetkých :) Jablka koláču dodajú šťavnatosť a koláč nebude suchý.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
300 gpolohrubá múka
3 ksvajce
1 balenieprášok do pečiva
2 PLkakao
200 gpráškový cukor
400 gstrúhané jablká
100 g (rozpustené)maslo
50 gmleté orechy
100 - 150 mlmlieko
na vymastenie plechutuk
na vysypanie plechumúka
Poleva:
100 gčokoláda na varenie
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vajcia, kakao, orechy, nastrúhané jablká, cukor, rozpustené maslo a všetko dôkladne zmiešame a pridáme mlieko, aby vzniklo mierne tekuté cesto.
Cesto nalejeme do vymasteného plechu.
Pečieme 20 minút do do zlatista pri teplote cca 180 °C.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vrch koláča polejeme - ak nestíhame môže byť aj bez čokolády iba posypaný práškovým cukrom :)
Koláč porežeme na rezy a môžeme podávať.
KOMENTÁRE K RECEPTU