Fotorecept | Pudingový tvarohovník

Fotorecept | Pudingový tvarohovník

By 2. septembra 2013

Tento zákusok nie je žiadna novinka, ale je výborný a pre mňa je môj blog moja osobná kuchárska kniha. Kedysi som ho pekávala na podklade z lístkoveho cesta, ale verte mi, oplatí sa trochu času a námahy investovať do prípravy podložky z hnieteného cesta. Pamätám, si, keď som prvýkrát tento zákusok piekla pred x rokmi (ešte na podložke z lístkového cesta), tak som zažila šok, keď plnka bola riedka akoby som mala iba mlieko. Pečením sa však krásne spevnila a ta chuť - hneď som vedela, že tento zákusok bude zaradený do zoznamu opakovačiek. Je chutný, pekne vyzerá a je z neho veľa 🙂 A takéto máme predsa radi všetci, no nie?

Ingredients

Instructions

Cesto

  1. V miske zmiešame preosiatú múku, cukor, kakao, a prášok do pečiva.Pudingovy tvarohovnik
  2. Pridáme maslo, vajce a žĺtok a spracujeme cesto. Je dosť jemné a zle sa vaľká, tak si ho rozvaľkáme iba na polovičnú veľkosť a prenesieme na vymastený, múkou vyspaný plech a rukami roztlačíme na celú plochu plechu.Pudingovy tvarohovnik

Pripravíme si plnku

  1. Tvaroh, cukre, Zlaty klas, postrúhanú citrónovú kôru, vajce a žĺtky vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko. Zmes je tekutá, ale taká má byť.Pudingovy tvarohovnik

  2. Vylejeme na pripravené cesto.
  3. Pečieme pri teplote 180 °C počas 25-30 minút.

Belkova pena

  1. Bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu.
  2. Bielkovú penu natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút.
  3. Zákusok necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky zachladiť.

Pudingový tvarohovník

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

6 odpovedí na Fotorecept | Pudingový tvarohovník

  1. Katka

    Ahoj, chcela by som sa opýtať, koľko oleja treba do tej žltej plnky, nakoľko v ingredienciách sa neuvádza, iba v postupe 🙂
    Ďakujem

    • najrecept

      Ahoj Katka, opravené 🙂 ďakujem za upozornenie 🙂

      • Katka

        tento koláčik som potom aj upiekla, a bol fantastický! určite ho budem piecť znovu, len čakám na príležitosť, keďže je z neho strašne veľa 🙂

  2. Michaela

    Mala som strach urobiť tento koláč, keď som videla aká tekutá plnka mi vyšla. Ale keď som ho upiekla, hotová BOMBA ! 🙂 Úžasný recept 🙂 Mám taký mini možno zlepšovák: keďže cesto je veľmi krehké a ťažko preniesť na pekáč, použila som papier na pečenie, upravila som ho presne podľa plechu, pozahýnala som rohy, aby sedelo cesto presne do plechu. Potom som upravený papier vybrala a cesto vyvaľkala priamo na ňom. Bolo to tak jednoduchšie vložiť opäť do plechu 🙂

  3. Katka

    Dobrý deň,

    chcem sa opýtať či rovno na také neupečené cesto vylejem plnku a až potom to dám všetko spolu piecť?

    Ďakujem

  4. Adkas

    Katka ano na neupecene cesto…pecie sa to spolu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *