Fotorecept | Pudingový tvarohovník

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento zákusok nie je žiadna novinka, ale je výborný a pre mňa je môj blog moja osobná kuchárska kniha. Kedysi som ho pekávala na podklade z lístkoveho cesta, ale verte mi, oplatí sa trochu času a námahy investovať do prípravy podložky z hnieteného cesta. Pamätám, si, keď som prvýkrát tento zákusok piekla pred x rokmi (ešte na podložke z lístkového cesta), tak som zažila šok, keď plnka bola riedka akoby som mala iba mlieko. Pečením sa však krásne spevnila a ta chuť - hneď som vedela, že tento zákusok bude zaradený do zoznamu opakovačiek. Je chutný, pekne vyzerá a je z neho veľa :) A takéto máme predsa radi všetci, no nie?
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
300 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
2 PLkakao
1/2 baleniaprášok do pečiva
1 ksžĺtok
1 ksvajce
Pudingovo-tvarohová plnka:
500 gmäkký tvaroh
150 gpráškový cukor
500 mlmlieko
2 baleniavanilkový cukor
postrúhaná z 1 ks citrónová kôra
1 balenieZlatý klas
100 mlolej
3 ksžĺtok
1 ksvajce
Penová vrstva:
4 ksbielok
200 gkryštálový cukor
štipkasoľ
Cesto
- Vylejeme na pripravené cesto.
- Pečieme pri teplote 180 °C počas 25-30 minút.
- Bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu.
- Bielkovú penu natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút.
- Zákusok necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky zachladiť.
KOMENTÁRE K RECEPTU