Plnené mäsové guľky s bryndzou

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mäsové guľky plnené medvedím cesnakom a prílohou z grilovanej cukety.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
mleté mäso
vajce
tvrdý syr
mletá sladká paprika
čierne mleté korenie
bryndza
medvedí cesnak
cibuľa
strúhanka
cesnak
soľ
smotana na varenie
citrónova šťava
mladá cuketa
olivový olej
- Mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky.
- Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval. TIP: ruky si máčajte stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí.
- Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry asi na hodinku pri teplote 190 °C.
- Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici.
- Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som mletým čiernym korením, soľou a citónovou šťavou.
- Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách.
- Guľky sme jedli s grilovanou mladou cuketou.
KOMENTÁRE K RECEPTU