Plnené mäsové guľky s bryndzou

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Mleté mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mäsové guľky plnené medvedím cesnakom a prílohou z grilovanej cukety.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Mleté mäso, Mäso
SUROVINY
mleté mäso
vajce
tvrdý syr
mletá sladká paprika
čierne mleté korenie
bryndza
medvedí cesnak
cibuľa
strúhanka
cesnak
soľ
smotana na varenie
citrónova šťava
mladá cuketa
olivový olej
- Mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky.
- Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval. TIP: ruky si máčajte stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí.
- Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry asi na hodinku pri teplote 190 °C.
- Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici.
- Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som mletým čiernym korením, soľou a citónovou šťavou.
- Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách.
- Guľky sme jedli s grilovanou mladou cuketou.
KOMENTÁRE K RECEPTU