Plnené mäsové guľky s bryndzou

Recept Plnené mäsové guľky s bryndzou

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäsové guľky plnené medvedím cesnakom a prílohou z grilovanej cukety.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

mleté mäso
vajce
tvrdý syr
mletá sladká paprika
čierne mleté korenie
bryndza
medvedí cesnak
cibuľa
strúhanka
cesnak
soľ
smotana na varenie
citrónova šťava
mladá cuketa
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso, syr, vajíčko, koreniny, cesnak a polovicu cibule spojíme a dáme na hodinku do chladničky.
  2. Na kúsok mäsa som dal nakrájaný medvedí cesnak, bryndzu a všetko som to zguličkoval. TIP: ruky si máčajte stále do studenej vody, mäso sa potom tak nelepí.
  3. Hotové guľky som obalil strúhankou a dal som ich piecť do rúry asi na hodinku pri teplote 190 °C.
  4. Nakrájanú mladú cuketu som ugriloval na panvici.
  5. Ostal mi nakrájaný medvedí cesnak a bryndza, tak som na oleji orestoval cibuľku, zalial som smotanou, pridal som bryndzu a keď sa omáčka zredukovala, dal som do nej zvyšok medvedieho cesnaku, ochutil som mletým čiernym korením, soľou a citónovou šťavou.
  6. Omáčka príjemne zvýrazní chuť bryndze a medvedieho cesnaku v guľkách.
  7. Guľky sme jedli s grilovanou mladou cuketou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť