Plnené bravčové kolienko

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
Nahraj fotku a pochváľ sa
Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
Plnka:
Začal som prípravou plnky: na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou.
Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som.
Vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty.
Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením.
Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku.
Zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C.
Zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry.
Z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky.