Plnené bravčové kolienko

Recept Plnené bravčové kolienko

Pridal: S varechou v ruke, 13.9.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

bravčové koleno
tymián
schwarzwaldska šunka
cibuľa
cesnak
čerstvo mleté korenie
soľ

Plnka:

rožky
kuracia pečeň
čerstvé šampiňóny
vajce
petržlenová vňať
paprika červená mletá
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som prípravou plnky: na cibuľke som orestoval kuraciu pečienku, pridal som čerstvé šampiňóny, dochutil som soľou a sladkou mletou paprikou.

  2. Pridal som to k nakrájaným rožkom, zelenej petržlenovej vňati, pridal som vajíčka a premiešal som.

  3. Vykostené zadné koleno som nožom narezal a z mäsa som vytvoril dva rovnaké pláty.

  4. Mäso som posolil, dochutil čerstvým tymiánom a čerstvo mletým korením.

  5. Rozložil som na neho plátky Schwarzwaldskej šunky a plnku.

  6. Zroloval som a previazal špagátom, do pekáča som pridal nahrubo nakrájanú cibuľu, priečne rozkrojené hlavičky cesnaku, podlial som vodou a dal som do rúry asi na 90 minút a cca 190°C.

  7. Zemiaky som umyl, dal na plech a tiež išli do rúry.

  8. Z jogurtu, cesnaku, tvrdého syra, petržlenovej vňate a soli som spravil omáčku na pečené zemiaky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť