Pečené kura s acidkom

Recept Pečené kura s acidkom

Pridal: Zuzka, 7.9.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj klasiku, ako je nedeľné pečené kura, môžeme miestami trošku upraviť a urobiť z nie často používanej kombinácie chuťovku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 7.9.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

2 kskuracie stehno
250 ml (bez príchute, žiadne sladené alebo odtučnené)acidko
soľ
korenie
mletá paprika
vetvičkaoregáno
vetvičkatymián

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ráno som kuracie stehná umyla, očistila, osušila, z oboch strán osolila a okorenila, uložila do hlbokého taniera a zaliala celým acidkom. K stehnám som pridala ešte oregáno a tymián. Stehná som prikryla a do obeda nechala v chlade odpočívať.

  2. Zapekaciu misu som zľahka vymastila olejom. Do nej som vedľa seba uložila stehná a pri 180 °C som nechala stehná upiecť.

  3. Každých 15 minút som stehná otáčala, aby sa prepiekli rovnomerne.

  4. Neľakajte sa, dlho boli z acidka stehná biele, ale nakoniec sa upiekli krásne do zlatista. Acidko chuť kuraťa neprebije, práve naopak - dodá mu krehkosť a mäso je z neho krásne šťavnaté.

  5. Kura som s celým acidkom piecť nedala, pieklo sa iba to, čo prirodzene ostalo na mäse, počas pečenia som kura ním nepotierala. Netreba kura ani dodatočne polievať olejom alebo mastiť, krásne počas pečenia pustilo šťavu.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť