Pavlova

Recept Pavlova

Pridal: Zuzka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláčik pre mňa osobne znamená veľa. Prvýkrát som videla tento recept ešte dávno pradávno, keď som začala chodiť na strednú školu, a strašne moc ma lákalo vyskúšať recept, ale nenašla som odvahu. Neviem, bála som sa, čo s tým, ak sa nevydarí, či som vôbec schopná niečo také spáchať. Ale tento týždeň som šla do toho. Ostali mi bielka po domácich cestovinách, tak som si povedala, že idem do toho.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

6 ksbielko
300 gcukor práškový
soľ
2 PLZlatý klas
1 ČLocot
300 mlšľahačková smotana
150gkyslá smotana
1 PLcukor práškový
kiwi
ananás

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na začiatok som vyšľahala bielka. Postupne som po lyžičkách pridávala cukor.

  2. V samostatnej miske som zmiešala puding s octom, a nakoniec som túto zmes pridala do vyšľahaných bielkov s cukrom.

  3. Pomocou väčšieho kolieska na vykrajovanie som na plechu vytvorila 6 bielkových tortičiek.

  4. Piekla som ich na začiatok pri 150 °C 15 minút, potom som znížila teplotu na 120 °C, pri ktorej som ich nechala piecť 45 minút, a nakoniec pri 90 stupňoch ďalších 35 minút. Do krásne ružova.

  5. Rúru som vypla a pri otvorených dvierkach som základ na Pavlovu nechala ešte sušiť počas doby, kedy som pripravila smotanu.

  6. Vyšľahala som šľahačkovú smotanu, ku ktorej som pridala kyslú smotanu a cukor.

  7. Ovocie som očistila a pokrájala na drobné kúsky.

  8. Pavlovej základ som vytiahla z rúry a nechala vychladnúť.

  9. Na vrch som opatrne rozdelila smotanový krém a dozdobila ovocím.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť