Dostal som výborné, sladučké domáce paradajky a tak sme mali k varenému hovädziemu paradajkovú omáčku s bazalkou. Aj keď moja omáčka nebola oslnivo červená, bola výborná a šteklivo dokonalá :-)
Na olivovom oleji som orestoval cesnak, cibuľu a mrkvu, množstvá neuvádzam, každý podľa svojej chute.
Potom som pridal rozkrojené a jadierok zbavené paradajky, šupky som im nechal, lebo aj v nich sú nejaké vitamíny a omáčku som sa chystal mixovať, takže som sa šúpaním nezaťažoval.
Dusil som to spolu 34 minút a potom som pridal lístky bazalky.
Rozmixoval som, dochutil soľou, cukor som nemusel dávať, paradajky boli sladučké. Povaril som to ešte pár minút a potom som omáčku prepasíroval, aby som sa zbavil nerozmixovaných šupiek.
Na záver som omáčku zjemnil orieškom masla.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste