Ovocný krémeš

Recept Ovocný krémeš

Pridal: Bistro 69, 5.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

2 balenialístkové cesto
500 g (višne, čerešne - podľa chuti)ovocie
300 mlzavárané višne
2 - 3 PLcukor
2 baleniaZlatý klas
500 mlšľahačková smotana
2 baleniastužovač šľahačky
1 balenievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto - prvé cesto rozvaľkáme dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme ho vidličkou a dáme piecť podľa návodu ( cca 15 minút pri teplote 200 °C).

  2. Druhé lístkové cesto rozvaľkáme a porežeme na štvorce - tak ako budeme neskôr krémeš krájať. Poukladáme ich na plech a tiež upečieme.

  3. Do hrnca si dáme ovocné kompóty, objem by sme mali dosiahnuť cca 600 - 700ml.

  4. Pridáme cukor a varíme, keď sa nám zmes jemne zohreje pridáme rozmiešaný zlatý klas, ktorý sme si rozmiešali v pohári s trochou vody.

  5. A varíme pokiaľ nám hmota zhustne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

  6. Po vychladnutí natrieme na spodný plát upečeného lístkového cesta a dáme do chladničky trocha stuhnúť.

  7. V miske si pripravíme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky a nanesieme na ovocnú zmes.

  8. Na záver poukladáme navrch upečené kocky lístkového cesta a pocukrujeme práškovým cukrom.

  9. Dáme do chladničky schladiť (najlepšie na celú noc a ráno už môžeme maškrtiť).

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť