Ovocný broskyňový koláč so želatinou
Ingredients
- Piškóta:
- vajce - 4 ks
- práškový cukor - 200 g
- polohrubá múka - 200 g
- mlieko - 100 ml
- olej - 100 ml
- prášok do pečiva - 1 balenie
- Smotanovo-šľahačkový krém:
- pochúťková smotana kyslá - 2 ks
- šľahačka v prášku - 2 balenia (pripraviť podľa návodu na obale)
- stužovač šľahačky - 2 balenia
- vanilkový cukor - 1 balenie
- cukor kryštálový - 3 PL
- broskyne - z kompótu
- Želatína:
- šťava z kompótu
- voda - dolejeme tak aby sme mali objem 900 ml
- kryštálový cukor - 120 g
- Zlatý klas - 2 balenia
- šumienka
Instructions
-
Cesto:
Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. -
Pečieme cca 30 minút pri teplote 200 °C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.
-
Smotanovo - šľahačkový krém:
V miske zmiešame 2 ks kyslej pochúťkovej smotany s 2 až 3 pol. lyžicami kryštálového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. ZVLÁŠŤ v miske si pripravím šľahačku so stužovačom a primiešame ju k vymiešanej pochúťkovej smotane. -
Takto pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu, ktorá ja na plechu, kde sa piekla.
-
Na krém poukladáme pokrájané zavárané broskyne alebo aj iné ovocie.
-
Dáme do chladničky trocha stuhnúť, pokiaľ si pripravíme želatínu.
-
Želatína:
Do hrnca vlejeme šťavu z kompótu, dolejeme vodu (cca 500 ml) aby sme dostali objem do 1 litra. -
Pridáme 2 bal. zlaté klasy, 120 g kryštálového cukru a celú šumienku (napr. bolero, tang atď... hlavne nie tie klasické šumienky.) a varíme pokiaľ nám zhustne.
-
Po uvarení a zhustnutí želatíny ju vychladíme a potom ju natrieme na smotanovo - šľahačkový krém (opatrne tak aby sa jednotlivé vrstvy nezmiešali.)
-
Koláč dáme do chladničky vychladiť najlepšie na celú noc.
Je nadherny ten robot . Zisiel by sa mi v mojej kuchyni.
Vyhrajte kuchynsky robot od gorenje