Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

By 23. septembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Z celého mlieka a droždia si pripravíme kvások, pridáme vajíčka, múku, tretinu mletých oškvarkov a dve kávové lyžičky soli.
  2. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
  3. Vyvaľkáme na hrúbku okolo 0,5 cm, resp. na veľkosť "dosky".
  4. Potrieme pomletými oškvarkami, preložíme 2x cez seba (na tretinky), opäť potrieme vrchnú časť mletými oškvarkami a oäť preložíme na tretinky.
  5. Viackrát preložené cesto znova vyvaľkáme a postup s natieraním oškvarkov a prekladaním opakujeme, aby sa nám pagáčiky pri pečení krásne lístkovali.
  6. Poprekladané cesto vyvaľkáme na výšku cca 1,5 cm, vykrajujeme pagáče, navrchu každého urobíme nožom mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme celou rascou (prípadne hrubou soľou, syrom, bylinkami...každý podľa svojej chuti).
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatohneda (cca 20-25 minút).

Oškvarkové pagáčiky

Print

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 4,40 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *