Oškvarkové pagáče

Recept Oškvarkové pagáče

Pridal: mnamkovo, 23.9.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

700 ghladká múka
300 mlmlieko
300 - 400 g (mleté)oškvarky
2 ks + 1 na potretievajce
1 kelímokpochúťková smotana
1 kockadroždie
soľ
rasca celá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z celého mlieka a droždia si pripravíme kvások, pridáme vajíčka, múku, tretinu mletých oškvarkov a dve kávové lyžičky soli.
  2. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
  3. Vyvaľkáme na hrúbku okolo 0,5 cm, resp. na veľkosť "dosky".
  4. Potrieme pomletými oškvarkami, preložíme 2x cez seba (na tretinky), opäť potrieme vrchnú časť mletými oškvarkami a oäť preložíme na tretinky.
  5. Viackrát preložené cesto znova vyvaľkáme a postup s natieraním oškvarkov a prekladaním opakujeme, aby sa nám pagáčiky pri pečení krásne lístkovali.
  6. Poprekladané cesto vyvaľkáme na výšku cca 1,5 cm, vykrajujeme pagáče, navrchu každého urobíme nožom mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme celou rascou (prípadne hrubou soľou, syrom, bylinkami...každý podľa svojej chuti).
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatohneda (cca 20-25 minút).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť