NajRecept.sk Chuťovky Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče
Recept Oškvarkové pagáče
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   23.9.2013

Oškvarkové pagáče

Suroviny
700 g
hladká múka
300 ml
mlieko
300 - 400 g (mleté)
oškvarky
2 ks + 1 na potretie
vajce
1 kelímok
pochúťková smotana
1 kocka
droždie
soľ
rasca celá
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z celého mlieka a droždia si pripravíme kvások, pridáme vajíčka, múku, tretinu mletých oškvarkov a dve kávové lyžičky soli.
  2. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
  3. Vyvaľkáme na hrúbku okolo 0,5 cm, resp. na veľkosť "dosky".
  4. Potrieme pomletými oškvarkami, preložíme 2x cez seba (na tretinky), opäť potrieme vrchnú časť mletými oškvarkami a oäť preložíme na tretinky.
  5. Viackrát preložené cesto znova vyvaľkáme a postup s natieraním oškvarkov a prekladaním opakujeme, aby sa nám pagáčiky pri pečení krásne lístkovali.
  6. Poprekladané cesto vyvaľkáme na výšku cca 1,5 cm, vykrajujeme pagáče, navrchu každého urobíme nožom mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme celou rascou (prípadne hrubou soľou, syrom, bylinkami...každý podľa svojej chuti).
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlatohneda (cca 20-25 minút).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár