Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom
Pridané: 8.10.2020
Piekla som kysnuté koláče s marhuľami a tie sa zjedli asi za pol hodinu po upečení, tak som musela upiecť niečo sladké znova. Tentokrát som stavila na istotu a bol to kysnutý koláč na plechu s tromi druhmi náplne. Ako môžete vidieť na fotkách, vydaril sa na jednotku. Teda aspoň si myslím. Mne sa pohľadovo veľmi páči a chuťovo bol ešte lepší :)))) Autor: Mineralka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Šišky tradičné aj špaldové
Pridané: 17.6.2015
Špalda sem - špalda tam, možno si poviete, dajte už pokoj s tou špaldou... Špalda však stojí za povšimnutie. Je jednou z najstarších kultúrnych plodín - je to vlastne pšenica špaldová. Je ľahko stráviteľná, s vysokým obsahom lepku. Vyznačuje sa výraznou orieškovou chuťou. Vysoký obsah vlákniny zásadne podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky. Však vyzerajú ako klasické. Ha, a sú celozrnné! A kváskové! Aby ste nepovedali, dám vám aj klasický recept, lebo tieto šišky vás nikdy nesklamú, sú svetové. Ale ak koketujete so špaldovou múkou, kváskom a trstinovým cukrom, vyskúšajte aj môj inovovaný recept. Recept na šišky mám od susedy Danielky, ktorá je vychýrená gazdinka. Moja v jedle prieberčivá dcéra povedala, že nemá rada šišky, ale tieto jej teda chutia. Dávam za ne ruku do ohňa. Na obrázkoch však vidíte šišky, ktoré som zamiesila podľa uvedeného receptu, s týmtito zmenami:
ZOBRAZIŤ RECEPT
Tvarohovo-ovocná bublanina
Pridané: 5.7.2015
Táto tvarohovo-ovocná bublanina ma zaujala, tak som ju vyskúšala. Piekla som ju už s višňami a teraz s čučoriedkami a černicami. Mne osobne viac chutila s višňami. Pôvodný recept som si trochu upravila podľa seba a na väčší plech. Keďže som recept odskúšala a koláčik chutil aj kolegyniam v práci, tak posúvam recept aj pre vás, milí priatelia. Zdroj receptu: Vôňa domova na tanieri. Rozpis je na plech 30x40 cm.
ZOBRAZIŤ RECEPT