Mramorový chlebík

Recept Mramorový chlebík

Pridal: Angiebakes, 11.9.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi ma potešilo pred pár dňami stretnutie s Viki, ktorú registrujem už dlho ako fanúšičku môjho blogu a ktorá ma vždy poteší aj fotkami svojich sladkých výtvorov inšpirovaných receptami odtiaľto. Tak sme pokecali, popili kávičku a vychutnali si koláčiky v meste a som jej strašne moc vďačná za požičanie veľkej hrubej zlatej čoko knihy.. z ktorej pochádza aj tento receptík..

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 11.9.2013

Kategorie:

SUROVINY

250 g (mäkké)maslo
200 ghladká múka
1 KLkypriaci prášok Dr. Oetker
150 ghorká čokoláda
150 gkryštálový cukor
4 ksvajce
125 mlmlieko

K tomu ešte potrebujeme:

125 ghorká čokoláda
60 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru zapneme na 180°C, obdĺžnikovú chlebíkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie.

  2. 150 g čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.

  3. V mise vyšľaháme 2 minúty maslo, pridáme cukor a poriadne prešľaháme.

  4. Nakoniec po jednom pridávame aj vajíčka.

  5. Striedavo primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko, poriadne vymiešame.

  6. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej prilejeme rozpustenú čokoládu a zmiešame.

  7. Do formy striedavo lyžicou dávame biele a čokoládové cesto, nakoniec nožom krúživými pohybmi vytvoríme mramorový efekt.

  8. Dáme piecť na cca 60 min.

  9. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme/vyberieme z formy a potrieme čoko krémom:
    Smotanu na šľahanie necháme v malom hrnci zovrieť, odstavíme, pridáme čokoládu a miešame až kým sa rozpustí.

  10. Necháme chvíľku odstáť a už sa aj dá používať.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť