Mramorový chlebík

Pridal: Angiebakes, 11.9.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi ma potešilo pred pár dňami stretnutie s Viki, ktorú registrujem už dlho ako fanúšičku môjho blogu a ktorá ma vždy poteší aj fotkami svojich sladkých výtvorov inšpirovaných receptami odtiaľto. Tak sme pokecali, popili kávičku a vychutnali si koláčiky v meste a som jej strašne moc vďačná za požičanie veľkej hrubej zlatej čoko knihy.. z ktorej pochádza aj tento receptík..
FOTKA OD VÁS
Pridal: Angiebakes, 11.9.2013
Kategorie:
SUROVINY
250 g (mäkké)maslo
200 ghladká múka
1 KLkypriaci prášok Dr. Oetker
150 ghorká čokoláda
150 gkryštálový cukor
4 ksvajce
125 mlmlieko
K tomu ešte potrebujeme:
125 ghorká čokoláda
60 mlsmotana na šľahanie
- Rúru zapneme na 180°C, obdĺžnikovú chlebíkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie.
- 150 g čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- V mise vyšľaháme 2 minúty maslo, pridáme cukor a poriadne prešľaháme.
- Nakoniec po jednom pridávame aj vajíčka.
- Striedavo primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko, poriadne vymiešame.
- Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej prilejeme rozpustenú čokoládu a zmiešame.
- Do formy striedavo lyžicou dávame biele a čokoládové cesto, nakoniec nožom krúživými pohybmi vytvoríme mramorový efekt.
- Dáme piecť na cca 60 min.
- Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme/vyberieme z formy a potrieme čoko krémom: Smotanu na šľahanie necháme v malom hrnci zovrieť, odstavíme, pridáme čokoládu a miešame až kým sa rozpustí.
- Necháme chvíľku odstáť a už sa aj dá používať.
KOMENTÁRE K RECEPTU