Morčacie stehno na cibuli

Recept Morčacie stehno na cibuli

Pridal: S varechou v ruke, 4.9.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gvykostené morčacie stehno
5 kscibuľa
8 strúčikovcesnak
5 kssušené paradajky
2 PLplnotučná horčica
2 PL sezamová pasta Tahini
12 kszemiaky
3 kspečená paprika
olej
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäsko nakrájame na hrubé rezance, ochutíme ich horčicou, sezamovou pastou tahini, soľou, čiernym mletým korením a lyžicou oleja.

  2. K mäsu pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a sušené paradajky. Necháme odpočívať.

  3. Cibuľu očistíme, nakrájame na väčšie mesiačiky a dáme ju na suchú panvicu.

  4. Opekáme a miešame až dovtedy, pokiaľ z cibule vytiahneme tú perfektnú chuť, ktorú si pamätáme z leta, keď sedíme pri ohni a v ruke držíme palicu, na ktorej je slanina s cibuľou, avšak cibuľa nám nesmie zhorieť.

  5. Keď je cibuľa hotová preložíme ju do hrnca v ktorom pôjde neskôr do rúry. K cibuli pridáme grilovanú nakrájanú papriku.

  6. Umyté a očistené zemiaky upečieme v rúre na rošte spolu s mäsom.

  7. Na rozpálenú panvicu, na ktorej sme restovali cibuľu dáme trošku oleja a postupne opekáme morčacie mäso, aby sa nám zatiahlo a nedusilo.

  8. Mäso preložíme na cibuľu s grilovanou paprikou a dáme do rúry asi na 35-40 minút pri teplote 180 °C.

  9. Upečené zemiaky nakrájame aj so šupkou na kolieska, posolíme a pridáme na nich kúsok masla, doplníme cibuľou, mäsom a podávame.

  10. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť