Medový cheesecake

Recept Medový cheesecake

Pridal: Katka, 2.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Blížili sa ocove narodeniny a ja som stále premýšľala čím ho obdarovať. A potom ma to napadlo, veď on ešte neskúsil cheesecake. Tak som googlila, hľadala, čítala až som sa dostala k netradičnému cheesecaku s medom a kyslou smotanou. Prečo teda neskúsiť niečo nové? Povrch potretý kyslou smotanou zmiešanou s medom dodal lahodnej chuti niečo, čo ho robilo výnimočným. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že budete chcieť ešte kúsok naviac :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 2.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

1 baleniesušienky Bebe
80 g (roztopené)maslo
500 gmascarpone
3 PLkukuričný škrob
5 PLmed
1/4 KLsoľ
3 ksbielko
1 ksvajce

Smotanová poleva:

200 mlkyslá pochúťková smotana
3 PLmed

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame spolu s roztopeným maslom. Uťapkáme na dno tortovej formy tak, aby sme mali sušienkovú zmes aj na okrajoch. Môžeme si pomôcť polievkovou lyžicou.

  2. Sušienkový základ dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C.

  3. Mascarpone vymiešame spolu s medom, škrobom, vajíčkom, cukrom a soľou.

  • Primiešame sneh vyšľahaný z bielok a nalejeme na sušienkový základ.

  • Dáme piecť približne na 50 minút (mne stačilo 35 minút a potom som ho nechala ešte vo vyhriatej rúre aby sa spevnil stred, ktorý bol ešte taký želatínový :-) )

  • Upečený koláčik dáme do chladničky vychladnúť.

  • Kyslú smotanu zmiešame s medom a potrieme vychladnutý cheesecake. Dáme opäť do chladničky stuhúť.

  • Po stuhnutí ozdobíme podľa vkusu :-)

  • PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
    INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
    KOMENTÁRE K RECEPTU
    Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť