Marocké mäsové guľky

Recept Marocké mäsové guľky

Pridal: adkas-tastyfood, 23.9.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá pochúťka. Mäso v spojní s ovocím nemusí byť práve najlepšia kombinácia pre každého. Nie každý je naklonený k prepojeniu týchto chutí. Chuť mäsových guliek je ozvláštnená pridaním muškátového orieška. Sušené marhule, škorica s pridaním chilli robia omáčku sladkasto-pikantnou a chute sú korunované pridaním čerstvého koriandru opraženými lupienkami mandlí. My sme si skvele pochutnali a snáď niekoho tento recept taktiež osloví.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 23.9.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

500 gmleté pliecko
soľ
korenie
1 KLčervená mletá paprika
1/2 KLmuškátový oriešok
60 g (strúhaný)syr
1 konzervalúpané paradajky
1 kscibuľa
1 ksvajce
3 PLolej
1/2 KLmletá škorica
1/4 KLchilli
125 gsušené marhule
50 gmandľové lupienky
1/2 zväzku (čerstvý)koriander
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ako prvé si opražíme mandľové lupienky na suchej panvici. Odložíme bokom.
  2. Mäso zomelieme, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, červenou mletou paprikou. Ďalej pridáme nastrúhaný syr, vajce a vymiešame.
  3. Robíme guľky vo veľkosti väčšieho vlašského orecha a vypražíme v oleji z každej strany dozlatista.
  4. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a podusíme na 3 PL oleja. Pridáme na polovicu prekrojené marhule, škoricu, chilli, lúpané paradajky a podlejeme 100 ml vody. Necháme povariť približne 10 minút.
  5. Mäsové guľky preložíme do omáčky a necháme spolu prehriať.
  6. Posypeme čerstvým koriandrom a plátkami mandlí. Podávame s ryžou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť