NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Marocké mäsové guľky
Marocké mäsové guľky
Recept Marocké mäsové guľky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   23.9.2013

Marocké mäsové guľky

Skvelá pochúťka. Mäso v spojní s ovocím nemusí byť práve najlepšia kombinácia pre každého. Nie každý je naklonený k prepojeniu týchto chutí. Chuť mäsových guliek je ozvláštnená pridaním muškátového orieška. Sušené marhule, škorica s pridaním chilli robia omáčku sladkasto-pikantnou a chute sú korunované pridaním čerstvého koriandru opraženými lupienkami mandlí. My sme si skvele pochutnali a snáď niekoho tento recept taktiež osloví.

Suroviny
500 g
mleté pliecko
soľ
korenie
1 KL
červená mletá paprika
1/2 KL
muškátový oriešok
60 g (strúhaný)
syr
1 konzerva
lúpané paradajky
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
3 PL
olej
1/2 KL
mletá škorica
1/4 KL
chilli
125 g
sušené marhule
50 g
mandľové lupienky
1/2 zväzku (čerstvý)
koriander
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ako prvé si opražíme mandľové lupienky na suchej panvici. Odložíme bokom.
  2. Mäso zomelieme, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, červenou mletou paprikou. Ďalej pridáme nastrúhaný syr, vajce a vymiešame.
  3. Robíme guľky vo veľkosti väčšieho vlašského orecha a vypražíme v oleji z každej strany dozlatista.
  4. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a podusíme na 3 PL oleja. Pridáme na polovicu prekrojené marhule, škoricu, chilli, lúpané paradajky a podlejeme 100 ml vody. Necháme povariť približne 10 minút.
  5. Mäsové guľky preložíme do omáčky a necháme spolu prehriať.
  6. Posypeme čerstvým koriandrom a plátkami mandlí. Podávame s ryžou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár