Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mám veľmi dlhý zoznam všeliakých dobrôtok, ktoré by som chcela vyskúšať. Jednak nestihám časovo, ale na druhej strane, kto by to všetko pojedol. Milovníci maku v kombinácii s tvarohom si rozhodne prídu na svoje. Je to vlastne pečený cheesecake. Koláčik je veľmi vláčny, šťavnatý a vôbec nie je presladený. Pridaná citrónova kôra do cesta krásne podčiarkuje makovo-tvarohovú chuť tortičky. Ingrediencie sú na okrúhlu tortovú fromu s priemerom 24 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013
SUROVINY
Cesto:
200 ghladká múka
50 gpráškový cukor
1 ksvajce
80 gmaslo
1/2 KLprášok do pečiva
postrúhaná z 1 kscitrónová kôra
štipkasoľ
Makovo-tvarohová plnka:
500 gjemný tvaroh
200 g (soft cream z Tesca) nátierkové maslo
400 mlkyslá smotana
250 gpráškový cukor
150 mlolej
2 ksvajce
150 g (mletý)mak
1 balenievanilkový cukor
- Odložíme do chladničky, kým si pripravíme makovo-tvarohovú plnku.
- Plnku rozdelíme na dve polovice.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C asi 50 - 55 minút.
- Necháme vychladnúť v tortovej forme.
- Po vybratí z rúry nemusí byť stred torty veľmi tuhý, ale chladením sa pekne stiahne a bude pevný.
- Po vychladnutí oddelíme tenkým nožom od tortovej formy, preložíme na podnos a dáme o chladničky dobre schladiť. Minimálne na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
KOMENTÁRE K RECEPTU