Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

By 2. septembra 2013

Mám veľmi dlhý zoznam všeliakých dobrôtok, ktoré by som chcela vyskúšať. Jednak nestihám časovo, ale na druhej strane, kto by to všetko pojedol. Milovníci maku v kombinácii s tvarohom si rozhodne prídu na svoje. Je to vlastne pečený cheesecake. Koláčik je veľmi vláčny, šťavnatý a vôbec nie je presladený. Pridaná citrónova kôra do cesta krásne podčiarkuje makovo-tvarohovú chuť tortičky.

Ingrediencie sú na okrúhlu tortovú fromu s priemerom 24 cm.

Ingredients

Instructions

  1. Do misy dáme preosiatú muku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, maslo a vajce. Vypracujeme cesto.Makovo-tvarohova zebra torta
    Makovo-tvarohova zebra torta
  2. Cestom vyložíme dno tortovej formy. Vyložíme aj boky tortovej formy do výšky cca 3 cm.Makovo-tvarohova zebra torta 2
  3. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme makovo-tvarohovú plnku.
  4. Všetky suroviny na plnku okrem oleja a maku  vyšľaháme mixérom. Nakoniec pridáme olej, prešľaháme.Makovo-tvarohova zebra torta
  5. Plnku rozdelíme na dve polovice.
  6. Do jednej polovice pridáme mletý mak a premiešame.Makovo-tvarohova zebra torta
  7. Začneme vrstviť cesto, jednu menšiu naberačku svetlého cesta, jednu naberačku makového cesta. Cesto dávame vždy do prostriedku a nič nemiešame  (nevytvorili by sa pruhy). Striedavo ukladáme cesto, až kým sa nám celé minie.Makovo-tvarohova zebra torta
    Makovo-tvarohova zebra torta
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C asi 50 - 55 minút.
  9. Necháme vychladnúť v tortovej forme.
  10. Po vybratí z rúry nemusí byť stred torty veľmi tuhý, ale chladením sa pekne stiahne a bude pevný.
  11. Po vychladnutí oddelíme tenkým nožom od tortovej formy, preložíme na podnos a dáme o chladničky dobre schladiť. Minimálne na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  12. Krájame ostrým nožom a zakaždým nôž utrieme do servítky.Makovo-tvarohová zebra torta
Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *