Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mám veľmi dlhý zoznam všeliakých dobrôtok, ktoré by som chcela vyskúšať. Jednak nestihám časovo, ale na druhej strane, kto by to všetko pojedol. Milovníci maku v kombinácii s tvarohom si rozhodne prídu na svoje. Je to vlastne pečený cheesecake. Koláčik je veľmi vláčny, šťavnatý a vôbec nie je presladený. Pridaná citrónova kôra do cesta krásne podčiarkuje makovo-tvarohovú chuť tortičky. Ingrediencie sú na okrúhlu tortovú fromu s priemerom 24 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

200 ghladká múka
50 gpráškový cukor
1 ksvajce
80 gmaslo
1/2 KLprášok do pečiva
postrúhaná z 1 kscitrónová kôra
štipkasoľ

Makovo-tvarohová plnka:

500 gjemný tvaroh
200 g (soft cream z Tesca) nátierkové maslo
400 mlkyslá smotana
250 gpráškový cukor
150 mlolej
2 ksvajce
150 g (mletý)mak
1 balenievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme preosiatú muku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, maslo a vajce. Vypracujeme cesto.
  2. Cestom vyložíme dno tortovej formy. Vyložíme aj boky tortovej formy do výšky cca 3 cm.
  3. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme makovo-tvarohovú plnku.
  4. Všetky suroviny na plnku okrem oleja a maku  vyšľaháme mixérom. Nakoniec pridáme olej, prešľaháme.
  5. Plnku rozdelíme na dve polovice.
  6. Do jednej polovice pridáme mletý mak a premiešame.
  7. Začneme vrstviť cesto, jednu menšiu naberačku svetlého cesta, jednu naberačku makového cesta. Cesto dávame vždy do prostriedku a nič nemiešame  (nevytvorili by sa pruhy). Striedavo ukladáme cesto, až kým sa nám celé minie.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C asi 50 - 55 minút.
  9. Necháme vychladnúť v tortovej forme.
  10. Po vybratí z rúry nemusí byť stred torty veľmi tuhý, ale chladením sa pekne stiahne a bude pevný.
  11. Po vychladnutí oddelíme tenkým nožom od tortovej formy, preložíme na podnos a dáme o chladničky dobre schladiť. Minimálne na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  12. Krájame ostrým nožom a zakaždým nôž utrieme do servítky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť