NajRecept.sk Torty Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta
Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta
Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   2.9.2013

Fotorecept | Makovo-tvarohová zebra torta

Mám veľmi dlhý zoznam všeliakých dobrôtok, ktoré by som chcela vyskúšať. Jednak nestihám časovo, ale na druhej strane, kto by to všetko pojedol. Milovníci maku v kombinácii s tvarohom si rozhodne prídu na svoje. Je to vlastne pečený cheesecake. Koláčik je veľmi vláčny, šťavnatý a vôbec nie je presladený. Pridaná citrónova kôra do cesta krásne podčiarkuje makovo-tvarohovú chuť tortičky. Ingrediencie sú na okrúhlu tortovú fromu s priemerom 24 cm.

Suroviny

Cesto:

200 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
80 g
maslo
1/2 KL
prášok do pečiva
postrúhaná z 1 ks
citrónová kôra
štipka
soľ

Makovo-tvarohová plnka:

500 g
jemný tvaroh
200 g (soft cream z Tesca)
nátierkové maslo
400 ml
kyslá smotana
250 g
práškový cukor
150 ml
olej
2 ks
vajce
150 g (mletý)
mak
1 balenie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misy dáme preosiatú muku, cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, maslo a vajce. Vypracujeme cesto.
  2. Cestom vyložíme dno tortovej formy. Vyložíme aj boky tortovej formy do výšky cca 3 cm.
  3. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme makovo-tvarohovú plnku.
  4. Všetky suroviny na plnku okrem oleja a maku  vyšľaháme mixérom. Nakoniec pridáme olej, prešľaháme.
  5. Plnku rozdelíme na dve polovice.
  6. Do jednej polovice pridáme mletý mak a premiešame.
  7. Začneme vrstviť cesto, jednu menšiu naberačku svetlého cesta, jednu naberačku makového cesta. Cesto dávame vždy do prostriedku a nič nemiešame  (nevytvorili by sa pruhy). Striedavo ukladáme cesto, až kým sa nám celé minie.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C asi 50 - 55 minút.
  9. Necháme vychladnúť v tortovej forme.
  10. Po vybratí z rúry nemusí byť stred torty veľmi tuhý, ale chladením sa pekne stiahne a bude pevný.
  11. Po vychladnutí oddelíme tenkým nožom od tortovej formy, preložíme na podnos a dáme o chladničky dobre schladiť. Minimálne na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  12. Krájame ostrým nožom a zakaždým nôž utrieme do servítky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár