Makové a orechové bratislavské rožky

Makové a orechové bratislavské rožky

By 6. septembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Cesto:
    Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky, vajcia a spolu vymiešame. Potom pridáme múku, soľ a droždie vykysnuté v mlieku. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť.

  2. Vykysnuté cesto dáme na múkou posypanú dosku, rozdelíme na dva diely, každý diel osobitne vyvaľkáme, pokrájame na odĺžniky, natrieme plnkou, stročíme do tvaru rožkov a necháme podkysnúť.

  3. Potom poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme 12 minút pri teplote 200 °C.

  4. Orechová plnka:
    Mleté orechy zalejeme mliekom, pridáme mleté piškóty, med, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu premiešame.

  5. Maková plnka:
    Mak, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra a podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda odparí.

  6. bratislavske rozky

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *