NajRecept.sk Dezerty Makové a orechové bratislavské rožky
Makové a orechové bratislavské rožky
Recept Makové a orechové bratislavské rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   6.9.2013

Makové a orechové bratislavské rožky

Suroviny

Cesto:

200 g
maslo
80 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
trocha
soľ
30 g
droždie
300 ml
mlieko

Plnka:

150 g
mleté orechy
6 PL
mlieko
60 g
mleté piškóty
40 g
med
80 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky, vajcia a spolu vymiešame. Potom pridáme múku, soľ a droždie vykysnuté v mlieku. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť.

  2. Vykysnuté cesto dáme na múkou posypanú dosku, rozdelíme na dva diely, každý diel osobitne vyvaľkáme, pokrájame na odĺžniky, natrieme plnkou, stročíme do tvaru rožkov a necháme podkysnúť.

  3. Potom poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme 12 minút pri teplote 200 °C.

  4. Orechová plnka: Mleté orechy zalejeme mliekom, pridáme mleté piškóty, med, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu premiešame.

  5. Maková plnka: Mak, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra a podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda odparí.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár