Makové a orechové bratislavské rožky

Recept Makové a orechové bratislavské rožky

Pridal: Bistro 69, 6.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

200 gmaslo
80 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
2 ksvajce
500 ghladká múka
trochasoľ
30 gdroždie
300 mlmlieko

Plnka:

150 gmleté orechy
6 PLmlieko
60 gmleté piškóty
40 gmed
80 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky, vajcia a spolu vymiešame. Potom pridáme múku, soľ a droždie vykysnuté v mlieku. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť.

  2. Vykysnuté cesto dáme na múkou posypanú dosku, rozdelíme na dva diely, každý diel osobitne vyvaľkáme, pokrájame na odĺžniky, natrieme plnkou, stročíme do tvaru rožkov a necháme podkysnúť.

  3. Potom poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme 12 minút pri teplote 200 °C.

  4. Orechová plnka: Mleté orechy zalejeme mliekom, pridáme mleté piškóty, med, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu premiešame.

  5. Maková plnka: Mak, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra a podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda odparí.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť