Kysnuté pečené buchty

Pridal: S varechou v ruke, 4.9.2013
Kategorie: Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Je veľa receptov na kysnuté pečené buchty, ale nie všetky chutia. Tieto vás nesklamú. Do cesta nedávam vajce. Buchty sú aj na druhý deň mäkké. Cesto s vajcami je tvrdšie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 4.9.2013
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
750 ghaldká múka špecial
(čerstvé) 30 gdorždie
4 PLkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
štipkasoľ
200 mlolej
(vlažné) 375 gmlieko
Plnka:
tvaroh
vajce
vanilkový cukor
hrozienka
kryštálový cukor
nutella
slivkový lekvár
- Z mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov.
- Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly.
- Pripravíme si ju z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, pretože tvaroh po pridaní cukru zvlhne.
- Cesto zo 750 g múky je na jeden plech. Buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút.
- Keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU