Krémový pudingáč s piškótami a smotanou

Krémový pudingáč s piškótami a smotanou

By 10. septembra 2013

Po pozvaní na malú grilovačku som zalistovala v knihe, nech sa inšpirujem k nejakému koláču. Nenapadalo ma nič a zrazu sa objavil tento pudingový krásavec.
Pravdupovediac, vôbec nie je krásavcom akým mal byť ale chutil a tým splnil svoj účel aj keď s mojím frflaním, že je hrozný atď... Veď to iste poznáte. Piškóta bola vynikajúca, to sa musím pochváliť - krásna, mäkká a voňavá. Uvidíme, snáď sa na ďalší krát už vydarí aj esteticky.

Ingredients

Instructions

  1. Najskôr si pripravíme krém, ktorý nám počas prípravy a pečenie piškóty stihne vychladnúť.

  2. Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme podľa návodu hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas ho premiešame aby sa nám na ňom  netvorila kôrka.

  3. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame k uvarenému krému. Necháme vychladnúť.

  4. Piškóta:
    Biely vyšľaháme do tuha postupným pridávaním cukru.

  5. Po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a postupne aj olej.

  6. Múku v miske zmiešame spolu s práškom do pečiva a zľahka po častiach primiešavame do vaječnej hmoty.

  7. Stredne veľký hlbší plech vymastíme a posypeme hrubou múkou.

  8. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a vložíme piecť do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 15 minút.

  9. Upečenú piškótu necháme vychladnúť, potrieme polovicou vychladnutého krému.

  10. Na krém rovnomerne poukladáme piškóty namočené v káve s rumom a zatrieme druhou polovicou krému.

  11. Nakoniec koláč posypeme grankom a vložíme do chladničky vychladnúť.

  12. Krémový pudingáč s piškótami a smotanou

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *