Krémový pudingáč s piškótami a smotanou

Recept Krémový pudingáč s piškótami a smotanou

Pridal: Katka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po pozvaní na malú grilovačku som zalistovala v knihe, nech sa inšpirujem k nejakému koláču. Nenapadalo ma nič a zrazu sa objavil tento pudingový krásavec. Pravdupovediac, vôbec nie je krásavcom akým mal byť ale chutil a tým splnil svoj účel aj keď s mojím frflaním, že je hrozný atď... Veď to iste poznáte. Piškóta bola vynikajúca, to sa musím pochváliť - krásna, mäkká a voňavá. Uvidíme, snáď sa na ďalší krát už vydarí aj esteticky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškótové cesto:

250 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
4 ksvajce
10 PLolej
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
citrónová kôra
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Pudingový krém:

750 mlmlieko
4 baleniaZlatý Klas
15 gkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
400 gkyslá pochúťková smotana
150 gdetské piškóty
1 šálkauvarená káva
trochurum
na posypanie koláčagranko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme krém, ktorý nám počas prípravy a pečenie piškóty stihne vychladnúť.

  2. Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme podľa návodu hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas ho premiešame aby sa nám na ňom  netvorila kôrka.

  3. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame k uvarenému krému. Necháme vychladnúť.

  4. Piškóta: Biely vyšľaháme do tuha postupným pridávaním cukru.

  5. Po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a postupne aj olej.

  6. Múku v miske zmiešame spolu s práškom do pečiva a zľahka po častiach primiešavame do vaječnej hmoty.

  7. Stredne veľký hlbší plech vymastíme a posypeme hrubou múkou.

  8. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a vložíme piecť do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 15 minút.

  9. Upečenú piškótu necháme vychladnúť, potrieme polovicou vychladnutého krému.

  10. Na krém rovnomerne poukladáme piškóty namočené v káve s rumom a zatrieme druhou polovicou krému.

  11. Nakoniec koláč posypeme grankom a vložíme do chladničky vychladnúť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť