Koláč s domácimi povidlami od babičky
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
150 gcelzrnná múka
100 ghladká múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
1 ksvajce
50 mlmlieko
50 gslivkové povidla
Plnka:
75 gmletý mak
na potretie koláčaslivkové povidlá
2 ks (nastrúhané)jablká
1/2 baleniaškoricový cukor
50 mlmlieko
- Na začiatok cesto Všetky suroviny okrem mlieka som dala do misy a a snažila sa spojiť do jednej hmoty. Celozrnná múka trochu neposlúchala, a preto v tomto kroku nastúpilo mlieko, čo dopomohlo k tomu, aby bolo cesto krásne hladké, bez hrudiek, ale nelepilo sa. Cesto som dala na hodinku do chladničky a pripravila si plnku.
- Mak som si pomlela s troškou cukru, pridala slivkové povidlá a vlažné mlieko.
- Oddýchnutým cestom som vyložila okrúhlu (vymastenú a vysypanú múkou) formu na pečenie s nízkym okrajom.
- A začalo sa vrstvenie. Najskôr som na cesto dala slivkové povidlo. Potom makovú plnku a nakoniec postrúhané jablká, kt. som posypala škoricovým cukrom
- Rúra pri 180 °C piekla cca 40 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU