Kávová nepečená roláda

Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Krém z Philadelphie a kávy, zjemnený pridaním Baileysu. Je to jednoduchá rýchlovka, ktorú je občas dobré mať po ruke. Milovníci kávy si rozhodne prídu na svoje. Recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky. Ak budete v recepte Philadelphiu nahrádzať Mascarpone dávajte si pozor a nemiešajte mixérom ale iba ručne, keďže mascarpone je veľmi citlivé.
Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Na namáčanie:
Na posypanie:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha.
Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do Philadelphie.
Alobal rozprestrieme na dĺžku tak, aby sa nám tam zmestilo 24 ks piškót (6 x 4 - šírka x dĺžka). Dostaneme obdĺžnik 6 x 4.
Keď už máme takmer stočené, na vrch doložíme 7 piškótu, v štyroch radoch, takže celkovo použijeme 28 piškót.
Jemným pritláčaním dlaní (ak je potrebné) dotvarujeme šúľok na okrúhlo a odložíme do chladničky struhnúť.
Pred podávaním husto posypeme cez sitko kakaom.
Doporučujem krájať pilkovým nožom. Roláda nie je na dlšie skladovanie, keďže piškóty ľahko nasaikajú vlhkosť.