Kávová nepečená roláda

Recept Kávová nepečená roláda

Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krém z Philadelphie a kávy, zjemnený pridaním Baileysu. Je to jednoduchá rýchlovka, ktorú je občas dobré mať po ruke. Milovníci kávy si rozhodne prídu na svoje. Recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky. Ak budete v recepte Philadelphiu nahrádzať Mascarpone dávajte si pozor a nemiešajte mixérom ale iba ručne, keďže mascarpone je veľmi citlivé.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

28 ks (dlhé)detské piškóty
200 g (alebo mascarpone)Philadephia
100 gpráškový cukor
2 -3 PL capuccino s vanilkovou príchuťou
2 - 3 PL (krémový likér)Baileys
250 ml šľahačková smotana

Na namáčanie:

3 -4 PLcappucino s vanilkovou príchuťou
1 KLnescafe
150 ml (prevarená) voda

Na posypanie:

kakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Philadelphiu vymiešame s cukrom, pridáme Cappucino, Baileys a vymiešame do hladka.

  2. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha.

  3. Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do Philadelphie.

  4. Cappucino a nescafe zmiešame a zalejeme prevarenou vodou. Necháme vychladnúť.

  5. Alobal rozprestrieme na dĺžku tak, aby sa nám tam zmestilo 24 ks piškót (6 x 4 - šírka x dĺžka). Dostaneme obdĺžnik 6 x 4.

  6. Piškóty jemne z nepocukrovanej strany namočíme do ochladeného kávového mixu.  Ukladáme na alobal namočenou stranou smerom hore.

  7. Na piškóty opatrne rozotrieme krém a pomocou alobalu (od stredu ruky podložíme pod alobal, dlaňami smerom nahor) začneme stáčať do tvaru rolády.

  8. Keď už máme takmer stočené, na vrch doložíme 7 piškótu, v štyroch radoch, takže celkovo použijeme 28 piškót.

  9. Alobal stočíme napevno na oboch koncoch. Dostaneme šúľok akoby sme mali salámu. Preložíme na tácku tak, aby posledný dokladaný rad piškót bol naspodu.

  10. Jemným pritláčaním dlaní (ak je potrebné) dotvarujeme šúľok na okrúhlo a odložíme do chladničky struhnúť.

  11. Pred podávaním husto posypeme cez sitko kakaom.

Doporučujem krájať pilkovým nožom. Roláda nie je na dlšie skladovanie, keďže piškóty ľahko nasaikajú vlhkosť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť