Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou

Recept Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou

Pridal: Bistro 69, 16.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý a pritom svieži koláč, na ktorý nepotrebujete presné odmerky. A pritom vydrží dlho svieži a mäkký.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 16.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

2 téglikybiely jogurt
2 tégliky (od jogurtu)kryštálový cukor
2 téglikypolohrubá múka
1 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
1 balenieprášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie dobre vymiešame, vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech, poukladáme na vrch ovocie (ríbezle, jahody, slivky, marhule... ľubovoľné ovocie, ktoré nám chutí) a vrch posýpeme posýpkou.
  2. Posýpku pripravíme s hrubej múky, kryštálového cukru a mäkkého masla. (posypka by sa nám v ruke mala jemne rozpadať, nemala by byť tvrdá a ani by sa nám nemala lepiť na prsty).
  3. Pečieme asi 30 -35 minút pri teplote 200 °C.
  4. Po upečení vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Tip: - ak chcete koláč na veľký obĺžníkový plech kúpte si jeden veľký biely jogurt. Objem má cca 375g (prípadne dve malé) - Do kruhovej tortovej formy stačí použiť jeden téglik jogurtu (cca 150g)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť