Jogurtový koláč s ovocím a posýpkou
Jednoduchý a pritom svieži koláč, na ktorý nepotrebujete presné odmerky. A pritom vydrží dlho svieži a mäkký.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 téglikybiely jogurt
2 tégliky (od jogurtu)kryštálový cukor
2 téglikypolohrubá múka
1 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
1 balenieprášok do pečiva
- Všetky ingrediencie dobre vymiešame, vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech, poukladáme na vrch ovocie (ríbezle, jahody, slivky, marhule... ľubovoľné ovocie, ktoré nám chutí) a vrch posýpeme posýpkou.
- Posýpku pripravíme s hrubej múky, kryštálového cukru a mäkkého masla. (posypka by sa nám v ruke mala jemne rozpadať, nemala by byť tvrdá a ani by sa nám nemala lepiť na prsty).
- Pečieme asi 30 -35 minút pri teplote 200 °C.
- Po upečení vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU