Grilovaný ananás so zmrzlinou

Recept Grilovaný ananás so zmrzlinou

Pridal: MadeWithLove, 18.9.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý dezert pripravíte do 15 minút aj s očistením čerstvého ananásu. Môžete použiť aj ananás z konzervy, ale nikoho netreba presviedčať o tom, že čerstvý je čerstvý. Grilovaný ananás sa podáva teplý v rôznych marinádach ako príloha k jedlu alebo ho podávame ako dezert nasladko a skvele sa k nemu hodí kopček zmrzliny. Ja som použila vanilkovú a pridala som pár kvapiek Amaretta a na niektoré pár kvapiek Baileysu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 18.9.2013

Kategorie:

SUROVINY

ananás
maslo
škoricový cukor
zmrzlina
pár kvapieklikér
mäta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ananás nakrájame na plátky cca 1 - 1,5 cm. Očistíme a vyrežeme stred (drevitú časť).

  2. Maslo rozpustíme a namočíme do neho kolieska ananásu.

  3. Ananás ugrilujeme na rozpálenej grilovacej panvici.

  4. Keď máme prvú stranu ugrilovanú, kolieska otočíme a vrch posypeme škoricovým cukrom.

  5. Keď je ugrilovaný aj spodok, ešte na chvíľu koliesko otočíme aby sa škoricový cukor roztopil.

  6. Preložíme na tanier a dozdobíme kopčekom zmrzliny.

  7. Podávame hneď.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť