Domáca tekvicová polievka

Pridal: Zuzka, 9.9.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Doma sa mi v zjavila tekvička hokkaido. Najskôr som netušila, čo s ňou vlastne spácham. Koláč?Polievku?Upiecť?
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 9.9.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
SUROVINY
600 gtekvica
600 mlzeleninový vývar
z 1/2 kscitrónová šťava
1 ksbobkový list
mletý muškátový oriešok
soľ
korenie
maslo
1 kscibuľa
1 strúčikcesnak
125 mlsladká smotana
- Medzitým, ako sa varil zeleninový vývar, som ošúpala tekvicu a pokrájala ju na menšie kúsky.
- Na masle som opražila cibuľu a rozpučený cesnak (po ošúpanom cesnaku buchneš nožom, aby sa rozpučil, nie roztlačil). Po chvíľke som cesnak vybrala a pridala som kúsky tekvice.
- Tekvicu som riadne premiešala, aby sa s cibuľkou spojila a chvíľu nechala opražiť.
- Pridala som zeleninový vývar, bobkový list, soľ, korenie, muškátový oriešok a citrónovú šťavu.
- Všetko som poriadne premiešala, aby sa chute začali spájať a nechala variť cca 30 minút, kým tekvica zmäkla.
- Keď bola tekvica mäkká (a byt zavalený nenormálnou vôňou), hrniec som odstavila z plameňa, vybrala bobkový list a mixérom som z toho celého urobila krásny krém.
- Nakoniec som pridala smotanu a vrátila na oheň. Nechala som to tam len chvíľku, aby sa krém krásne spojil so smotanou.
- Dva krajce tmavého chleba som pokrájala na menšie kúsky a na suchej panvici nechala "vyschnúť" na krutóny. Kúsok slaniny som pokrájala na menšie kúsky a na panvičke ju nechala opiecť.
- A mohla som podávať. Polievka, krutóniky, slanina a trochu kyslej smotany. Rýchle, efektné, chutné a krásne voňavé.
KOMENTÁRE K RECEPTU