NajRecept.sk Chuťovky Domáca Quesadilla
Domáca Quesadilla
Recept Domáca Quesadilla
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Daniela    ·   20.9.2013

Domáca Quesadilla

Priam geniálnym využitím domácich tortill je quesadilla, čo sú vlastne dve placky naplnené čímkoľvek so syrom a opečené, aby sa rozpustil a to čokoľvek spojil. Často sa plní mäsom dopredu opečeným, ale keďže potrebujem nakŕmiť aj jednu vegetariánku, naším favoritom sú jednoduché syrové s paradajkou, cibuľou, bylinkymi a troškou fefrónky. Nemáme mexický tréning na pálivé jedlá, tak jej dávam symbolicky, iba na oživenie. Príprava je jednoduchá.

Suroviny
10 ks
tortilla
2 stredne veľké kusy
paradajka
200 g (ideál je chedar)
syr
1 ks
cibuľa
hrsť (podľa chuti petržlen, koriander, bazalka..)
bylinky
1 ks
feferónka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Paradajky priečne rozkrojíme, vyberieme vnútro a nasekáme na malé kocky (dúfam, že je dostatočne vidieť na fotke, čo tým myslím).
  2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a na chvíľu namočíme do studenej vody. Cibuľa tým skrehne a stratí niečo zo svojej štipľavosti, a je tak jedlá i pre nežné dievčiny.
  3. Bylinky a feferónku nasekáme, syr nahrubo nastrúhame.
  4. Montáž a dokončenie: Tortillu položíme na dosku, posypeme syrom a ostatnými surovinami, druhou priklopíme, pritlačíme a zošuchneme na stredne vyhriatu panvicu potretú olejom.Pred obrátením pritlačíme hornú tortillu ešte raz, tentokrát to ide lepšie (syr je už zohriaty), quesadillu podoberieme lopatkou a otočíme. Opečenú vyklopíme na dosku a rozkrájame na 6 častí. Najjednoduchšie to ide kolieskom na pizzu.
Najlepšie sú čerstvé, teplé, s chrumkavou kôrkou, s obľúbenou salsou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár