Domáca Quesadilla

Domáca Quesadilla

By 20. septembra 2013

Priam geniálnym využitím domácich tortill je quesadilla, čo sú vlastne dve placky naplnené čímkoľvek so syrom a opečené, aby sa rozpustil a to čokoľvek spojil.

Často sa plní mäsom dopredu opečeným, ale keďže potrebujem nakŕmiť aj jednu vegetariánku, naším favoritom sú jednoduché syrové s paradajkou, cibuľou, bylinkymi a troškou fefrónky.
Nemáme mexický tréning na pálivé jedlá, tak jej dávam symbolicky, iba na oživenie. Príprava je jednoduchá.

Ingredients

Instructions

  1. Paradajky priečne rozkrojíme, vyberieme vnútro a nasekáme na malé kocky (dúfam, že je dostatočne vidieť na fotke, čo tým myslím).
  2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a na chvíľu namočíme do studenej vody. Cibuľa tým skrehne a stratí niečo zo svojej štipľavosti, a je tak jedlá i pre nežné dievčiny.
  3. Bylinky a feferónku nasekáme, syr nahrubo nastrúhame.Quesadilla
  4. Montáž a dokončenie:
    Tortillu položíme na dosku, posypeme syrom a ostatnými surovinami, druhou priklopíme, pritlačíme a zošuchneme na stredne vyhriatu panvicu potretú olejom.Domáca QuesadillaPred obrátením pritlačíme hornú tortillu ešte raz, tentokrát to ide lepšie (syr je už zohriaty), quesadillu podoberieme lopatkou a otočíme.
    Opečenú vyklopíme na dosku a rozkrájame na 6 častí. Najjednoduchšie to ide kolieskom na pizzu.

Najlepšie sú čerstvé, teplé, s chrumkavou kôrkou, s obľúbenou salsou.

Domáca Quesadilla

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Domáca Quesadilla

  1. Pingback: Tortily. – Tvoriť a ľúbiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *