Domáca Quesadilla

Recept Domáca Quesadilla

Pridal: Daniela, 20.9.2013

Kategorie: Chuťovky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Priam geniálnym využitím domácich tortill je quesadilla, čo sú vlastne dve placky naplnené čímkoľvek so syrom a opečené, aby sa rozpustil a to čokoľvek spojil. Často sa plní mäsom dopredu opečeným, ale keďže potrebujem nakŕmiť aj jednu vegetariánku, naším favoritom sú jednoduché syrové s paradajkou, cibuľou, bylinkymi a troškou fefrónky. Nemáme mexický tréning na pálivé jedlá, tak jej dávam symbolicky, iba na oživenie. Príprava je jednoduchá.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Daniela, 20.9.2013

Kategorie: Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

10 kstortilla
2 stredne veľké kusyparadajka
200 g (ideál je chedar)syr
1 kscibuľa
hrsť (podľa chuti petržlen, koriander, bazalka..)bylinky
1 ksfeferónka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Paradajky priečne rozkrojíme, vyberieme vnútro a nasekáme na malé kocky (dúfam, že je dostatočne vidieť na fotke, čo tým myslím).
  2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a na chvíľu namočíme do studenej vody. Cibuľa tým skrehne a stratí niečo zo svojej štipľavosti, a je tak jedlá i pre nežné dievčiny.
  3. Bylinky a feferónku nasekáme, syr nahrubo nastrúhame.
  4. Montáž a dokončenie: Tortillu položíme na dosku, posypeme syrom a ostatnými surovinami, druhou priklopíme, pritlačíme a zošuchneme na stredne vyhriatu panvicu potretú olejom.Pred obrátením pritlačíme hornú tortillu ešte raz, tentokrát to ide lepšie (syr je už zohriaty), quesadillu podoberieme lopatkou a otočíme. Opečenú vyklopíme na dosku a rozkrájame na 6 častí. Najjednoduchšie to ide kolieskom na pizzu.
Najlepšie sú čerstvé, teplé, s chrumkavou kôrkou, s obľúbenou salsou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť