Domáca kysnutá knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013
Kategorie: Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Knedľa je podľa tohto receptu naozaj výborná, pripravoval som ju už viac krát. Nebojte sa a vyskúšajte :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
500 gpolohrubá múka
5 gsušené droždie
1 ksvajce
350 ml (teplé)mlieko
2 KLsoľ
troškucukor
- Z časti mlieka, droždia, cukru a lyžice múky som si spravil kvások a nechal som ho chvíľku odpočívať, len aby sa naštartoval.
- Kuchynský robot za pár minút zo zvyšných surovín a naštartovaného kvásku vypracoval hladké cesto, nechal som ho v teple asi hodinku kysnúť.
- Potom som ho opäť premiesil, rozdelil na dve rovnaké časti a vytvaroval som z nich knedle, ktoré som nechal pod utierkou ešte 21 minút podkysnúť.
- Keď voda začala vrieť, plyn som stiahol na minimum. Vložil som do nej knedle a zakryté som nechal 20 minút variť.
- Vybral som ich, popichal, aby z nich vyšla para a natrel maslom, aby sa nespravila tvrdá kôrka.
KOMENTÁRE K RECEPTU