Domáca kysnutá knedľa

Recept Domáca kysnutá knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Knedľa je podľa tohto receptu naozaj výborná, pripravoval som ju už viac krát. Nebojte sa a vyskúšajte :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
5 gsušené droždie
1 ksvajce
350 ml (teplé)mlieko
2 KLsoľ
troškucukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z časti mlieka, droždia, cukru a lyžice múky som si spravil kvások a nechal som ho chvíľku odpočívať, len aby sa naštartoval.
  2. Kuchynský robot za pár minút zo zvyšných surovín a naštartovaného kvásku vypracoval hladké cesto, nechal som ho v teple asi hodinku kysnúť.
  3. Potom som ho opäť premiesil, rozdelil na dve rovnaké časti a vytvaroval som z nich knedle, ktoré som nechal pod utierkou ešte 21 minút podkysnúť.
  4. Medzitým sa mi už v oválnom hrnci zohrievala voda.
  5. Keď voda začala vrieť, plyn som stiahol na minimum. Vložil som do nej knedle a zakryté som nechal 20 minút variť.
  6. Vybral som ich, popichal, aby z nich vyšla para a natrel maslom, aby sa nespravila tvrdá kôrka.
Mali sme ju na obed s vareným hovädzím a omáčkou z domácich paradajok.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť