NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Čokopučíno kolieska
Čokopučíno kolieska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bez krutosti    ·   21.9.2013

Čokopučíno kolieska

Pomaly ale isto sa blížia vianoce a Saša pečie, pečie a pečie. Tieto čokopučíno kolieska sú dosť náročne a je s tým prplačka ale výsledok stojí za to!

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Základné čokoládové cesto:

1 a 1/4 hrnčeka
hladká múka
1/2 kocky a 1 PL (mäkké)
maslo
1/3 pohára
kryštálový cukor
1/3 pohára
mleté orechy
1 1/2 tabulky
horká čokoláda
3 PL
kakao
1 balenie
vanilkový cukor
z 1/3 ks
kôra z pomaranča

Náplň:

1 + 1/3 kocky (mäkké)
maslo
2 hrnčeky
práškový cukor
2 tyčinky
kofila
5 PL
kakao
6 PL (33
)%smotana na šľahanie
2 KL
rozpustná káva

Snehová hmota:

Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládové cesto:  Mleté orechy premiešame s lyžicou mäkkého masla, nastrúhanou (vopred dôkladne umytou) kôrou z pomaranča, hladkou múkou a vanilkovým cukrom.

  2. V druhej mise vyšľaháme 1/2 kocky zmäknutého masla s cukrom a šľaháme, pokiaľ sa cukor celkom rozpustí.

  3. Do masla zapracujeme orechovú hmotu, 3 lyžice studenej vody, kakao a najemno nastrúhanú čokoládu.

  4. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 1 hodinu.

  5. Čokoládové cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 3 mm a vykrojíme kolieska.

  6. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 165 °C za 8 - 10 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť.

  7. Smotanu v hrčeku ohrejeme v mikrovlnnej rúre, vmiešame do nej instatnú kávu a na kúsky nakrájanú kofilu.

  8. Hrček zakryjeme fóliou a prehrejeme na stupeň rozmrazovania v mikrovlnej rúre. Zmes vždy po 15 minútach premiešame a opakujeme, pokiaľ sa nám suroviny spoja.

  9. V mise vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne do neho všľahávame rozpustenú čokoládu a kakao.

  10. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania pridíme cukor.

  11. Sneh naplníme do cukrárskeho sáčku a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame krúžky s rovnakým priemerom ako sú kolieska z cesta a malé pusinky.

  12. Sneh sušíme v rúre pri teplote 120 °C približne hodinu. Akonáhle ide sneh zlúpnuť z papiera, vyberieme plech z rúry a necháme vychladnúť.

  13. Kolieska potrieme krémom, navrch pripevníme snehový krúžok a do stredu malú pusinku.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov