Čokoládová torta z talianska
Čokoládová torta trocha netradične bez múky, je krémovejšia a lahodnejšia ako jej súrodenci. Recept pochádza z Talianska ..a je fajn že sa našiel aj v našej kuchyni :) Po upečení dlho ležať na tácke neostane :-)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
3 ksvajce
200 ghorká čokoláda
150 gkryštálový cukor
60 gkakao
3 PLmlieko
100 gmaslo
- Najskôr si dáme do vodného kúpeľa rozpustiť horkú čokoládu.
- Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka odložíme do chladničky a žĺtka vymiešame s cukrom.
- Keď máme čokoládu rozpustenú postupne do nej pomaly vmiešavame maslo (nakrájané na menšie kúsky) pokiaľ sa nám v čokoláde rozpustí.
- Do žĺtok s cukrom pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, zamiešame a pridáme kakao a 3 lyžice mlieka.
- Z chladničky vyberieme bielka a vyšľaháme ich na penu, ktorú primiešame do pripravenej zmesi (ale už iba ručne nie mixérom).
- Celú zmes vylejeme do tortovej formy ktorú si vyložíme papierom na pečenie a vymastíme maslom.
- Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU