NajRecept.sk Torty Čokoládová torta z talianska
Čokoládová torta z talianska
Recept Čokoládová torta z talianska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   6.9.2013

Čokoládová torta z talianska

Čokoládová torta trocha netradične bez múky, je krémovejšia a lahodnejšia ako jej súrodenci. Recept pochádza z Talianska ..a je fajn že sa našiel aj v našej kuchyni :) Po upečení dlho ležať na tácke neostane :-)

Suroviny
3 ks
vajce
200 g
horká čokoláda
150 g
kryštálový cukor
60 g
kakao
3 PL
mlieko
100 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si dáme do vodného kúpeľa rozpustiť horkú čokoládu.
  2. Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka odložíme do chladničky a žĺtka vymiešame s cukrom.
  3. Keď máme čokoládu rozpustenú postupne do nej pomaly vmiešavame maslo (nakrájané na menšie kúsky) pokiaľ sa nám v čokoláde rozpustí.
  4. Do žĺtok s cukrom pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, zamiešame a pridáme kakao a 3 lyžice mlieka.
  5. Z chladničky vyberieme bielka a vyšľaháme ich na penu, ktorú primiešame do pripravenej zmesi (ale už iba ručne nie mixérom).
  6. Celú zmes vylejeme do tortovej formy ktorú si vyložíme papierom na pečenie a vymastíme maslom.
  7. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár