Čokoládová torta z talianska

Recept Čokoládová torta z talianska

Pridal: Bistro 69, 6.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čokoládová torta trocha netradične bez múky, je krémovejšia a lahodnejšia ako jej súrodenci. Recept pochádza z Talianska ..a je fajn že sa našiel aj v našej kuchyni :) Po upečení dlho ležať na tácke neostane :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 6.9.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

3 ksvajce
200 ghorká čokoláda
150 gkryštálový cukor
60 gkakao
3 PLmlieko
100 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si dáme do vodného kúpeľa rozpustiť horkú čokoládu.
  2. Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka odložíme do chladničky a žĺtka vymiešame s cukrom.
  3. Keď máme čokoládu rozpustenú postupne do nej pomaly vmiešavame maslo (nakrájané na menšie kúsky) pokiaľ sa nám v čokoláde rozpustí.
  4. Do žĺtok s cukrom pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, zamiešame a pridáme kakao a 3 lyžice mlieka.
  5. Z chladničky vyberieme bielka a vyšľaháme ich na penu, ktorú primiešame do pripravenej zmesi (ale už iba ručne nie mixérom).
  6. Celú zmes vylejeme do tortovej formy ktorú si vyložíme papierom na pečenie a vymastíme maslom.
  7. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť