Čokoládová torta z talianska

Čokoládová torta z talianska

By 6. septembra 2013

Čokoládová torta trocha netradične bez múky, je krémovejšia a lahodnejšia ako jej súrodenci. Recept pochádza z Talianska ..a je fajn že sa našiel aj v našej kuchyni 🙂
Po upečení dlho ležať na tácke neostane 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Najskôr si dáme do vodného kúpeľa rozpustiť horkú čokoládu.
  2. Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka odložíme do chladničky a žĺtka vymiešame s cukrom.
  3. Keď máme čokoládu rozpustenú postupne do nej pomaly vmiešavame maslo (nakrájané na menšie kúsky) pokiaľ sa nám v čokoláde rozpustí.
  4. Do žĺtok s cukrom pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, zamiešame a pridáme kakao a 3 lyžice mlieka.
  5. Z chladničky vyberieme bielka a vyšľaháme ich na penu, ktorú primiešame do pripravenej zmesi (ale už iba ručne nie mixérom).
  6. Celú zmes vylejeme do tortovej formy ktorú si vyložíme papierom na pečenie a vymastíme maslom.
  7. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *