Čokoládová torta s tahini pastou

Recept Čokoládová torta s tahini pastou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tahini sa vyrába z drvených sezamových semienok. Je základom hummusu (arabskej cícerovej omáčky), ďalej sa používa do šalátov ako zálievka, na zahustenie polievok a dokonca aj pri pečení slaných aj sladkých múčnikov. Ja som si jeden taký odskúšala. A môžem ho len a len odporučiť! Príprava tohto dezertu nie je náročná, len si treba naňho vyhradiť viac času. Budeme postupovať v troch krokoch. Najprv si upečieme korpus, potom si pripravíme plnku, no a napokon koláč naplníme. A potom už len čakať asi hodinu kým nám plnka stuhne a môžme sa doňho s radosťou pustiť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Torty

SUROVINY

Korpus:

100 ghladká múka
100 gpohánková múka
70 gtrstinový cukor
2 PLkakao
štipkasoľ
110 g (studené)maslo
1 ksvajce

Krém:

1 PL (kopcovitá)hladká múka
2 dlmlieko
180 g (zmäknuté)maslo
80 gtrstinový cukor
3 PLkakao
80 gsezamová pasta Tahini

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: V miske všetky suroviny zmiešame a rýchlo vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme chladiť do chladničky na 30 minút.
  2. Krém: Múku si dobre vymiešame v mlieku a pomaly varíme až do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť (vznikne nám hustý puding).
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding, kakao a napokon aj tahini. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
  4. Vyberieme cesto z chladničky, vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vopred maslom vymazanej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy, dno poprepichujeme vidličkou, okraje popritláčame a prebytočné cesto orežeme.
  5. Prikryjeme papierom na pečenie, vysypeme fazuľu a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 10 - 15 minút.
  6. Korpus vyberieme po upečení z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Krém naplníme do sáčku na zdobenie (ja také nemám, tak používam sáčky do mrazničky, rožtek po naplnení odstrihnem a mám sáčok na zdobenie :)) a korpus naplníme.
  8. Dáme vychladiť do chladničky na 1 hodinu a môžme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť