NajRecept.sk Torty Čokoládová torta s tahini pastou
Čokoládová torta s tahini pastou
Recept Čokoládová torta s tahini pastou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   24.9.2013

Čokoládová torta s tahini pastou

Tahini sa vyrába z drvených sezamových semienok. Je základom hummusu (arabskej cícerovej omáčky), ďalej sa používa do šalátov ako zálievka, na zahustenie polievok a dokonca aj pri pečení slaných aj sladkých múčnikov. Ja som si jeden taký odskúšala. A môžem ho len a len odporučiť! Príprava tohto dezertu nie je náročná, len si treba naňho vyhradiť viac času. Budeme postupovať v troch krokoch. Najprv si upečieme korpus, potom si pripravíme plnku, no a napokon koláč naplníme. A potom už len čakať asi hodinu kým nám plnka stuhne a môžme sa doňho s radosťou pustiť.

Suroviny

Korpus:

100 g
hladká múka
100 g
pohánková múka
70 g
trstinový cukor
2 PL
kakao
štipka
soľ
110 g (studené)
maslo
1 ks
vajce

Krém:

1 PL (kopcovitá)
hladká múka
2 dl
mlieko
180 g (zmäknuté)
maslo
80 g
trstinový cukor
3 PL
kakao
80 g
sezamová pasta Tahini
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: V miske všetky suroviny zmiešame a rýchlo vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme chladiť do chladničky na 30 minút.
  2. Krém: Múku si dobre vymiešame v mlieku a pomaly varíme až do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť (vznikne nám hustý puding).
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding, kakao a napokon aj tahini. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
  4. Vyberieme cesto z chladničky, vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vopred maslom vymazanej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy, dno poprepichujeme vidličkou, okraje popritláčame a prebytočné cesto orežeme.
  5. Prikryjeme papierom na pečenie, vysypeme fazuľu a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 10 - 15 minút.
  6. Korpus vyberieme po upečení z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Krém naplníme do sáčku na zdobenie (ja také nemám, tak používam sáčky do mrazničky, rožtek po naplnení odstrihnem a mám sáčok na zdobenie :)) a korpus naplníme.
  8. Dáme vychladiť do chladničky na 1 hodinu a môžme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár