Čokoládová torta s tahini pastou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tahini sa vyrába z drvených sezamových semienok. Je základom hummusu (arabskej cícerovej omáčky), ďalej sa používa do šalátov ako zálievka, na zahustenie polievok a dokonca aj pri pečení slaných aj sladkých múčnikov. Ja som si jeden taký odskúšala. A môžem ho len a len odporučiť! Príprava tohto dezertu nie je náročná, len si treba naňho vyhradiť viac času. Budeme postupovať v troch krokoch. Najprv si upečieme korpus, potom si pripravíme plnku, no a napokon koláč naplníme. A potom už len čakať asi hodinu kým nám plnka stuhne a môžme sa doňho s radosťou pustiť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013
Kategorie: Torty
SUROVINY
Korpus:
100 ghladká múka
100 gpohánková múka
70 gtrstinový cukor
2 PLkakao
štipkasoľ
110 g (studené)maslo
1 ksvajce
Krém:
1 PL (kopcovitá)hladká múka
2 dlmlieko
180 g (zmäknuté)maslo
80 gtrstinový cukor
3 PLkakao
80 gsezamová pasta Tahini
- Krém: Múku si dobre vymiešame v mlieku a pomaly varíme až do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť (vznikne nám hustý puding).
- Vyberieme cesto z chladničky, vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vopred maslom vymazanej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy, dno poprepichujeme vidličkou, okraje popritláčame a prebytočné cesto orežeme.
- Korpus vyberieme po upečení z rúry a necháme vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU