Bylinkové ravioli
Babičkine pirohy som trochu pozmenila a posunula k talianskej kuchyni, ale myslím, že by proti tomu nič nemala. Pred rokmi som si kúpila strojček, s ktorým je výroba oveľa jednoduchšia a rýchlejšia a mám v pláne si kúpiť rovnaký nástavec aj k robotu, s vidinou ešte väčšieho zjednodušenia.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
400 gmúka
4 ksvajce
1 PLolej
Plnka:
700 gzemiaky
na liter vody 1 KLsoľ
70 gmaslo
nasekanébylinky
Na podávanie:
100 gmaslo
nasekanébylinky
Múku používam hladkú z dvoch tretín. Poslednú tretinu nahradzujem semolinou, cesto z nej sa menej lepí a lepšie sa s ním pracuje.
Použiť iba semolinu však nieje dobrý nápad – výsledok sa drobí a je ťažko spracovateľný aj na strojčeku, na plnené cestoviny sa nehodí.
- Múku s vajciami a olejom najprv premiešame v mise, potom až vyklopíme na vál a prehnetieme tak, aby bolo kompaktné – týmto spôsobom si ušetríme trampoty s vytekajúcimi vajíčkami.
- Zabalíme do fólie a necháme hodinku odpočinúť. Ak ho necháme dlhší čas, je lepšie uložiť ho do chladničky.
- Zemiaky na plnku olúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Cesto po odležaní rozvaľkáme valčekom alebo vyvaľkáme pásy na strojčeku. rozkrájame na štvorce, do stredu dáme lyžičku plnky, preložíme do trojuholníka a okraje dobre pritisneme, aby sa zlepili. Cesto rýchlo vysychá, tak časti, s ktorými momentálne nepracujeme prikryjeme fóliou alebo aspoň utierkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU