Bryndzová polievka

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013
Kategorie: Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013
Kategorie: Polievky
SUROVINY
bryndza
bravčová masť
cibuľa
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
soľ
zemiaky
trhaná cestovina
uvarené natvrdovajičko
- Na poctivej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som čerstvo mleté korenie a štipku, až dve domácej sladkej papriky. Nechceme mať červenú polievku, len tak jemne oranžovú, preto opatrne.
- Do cibuľového základu som pridal nakrájané zemiaky a zalial som ich vývarom, ak nemáte, stačí aj voda.
- Zemiaky som mal o chvíľku uvarené, tak som k nim pridal trhané cesto (prípadne tarhoňu), ale nie veľa, len tak na chuť. Pridávajte až keď sú zemiaky uvarené, lebo podľa mojich skúseností sa potom nechcú dovariť.
- Keď boli zemiaky aj cestovina je uvarené, v miske som premiešal bryndzu s teplou polievkou (odobral som z hrnca) a vylial som to naspäť do hrnca. Už sa nevarí.
- Dochutil som soľou, zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájaným vajíčkom, uvareným na tvrdo. So soľou opatrne, pretože bryndza je slaná dosť. Vajíčko v lete niekedy nahrádzam nakrájaným ovčím syrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU