Bryndzová polievka

Recept Bryndzová polievka

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013

Kategorie: Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 21.9.2013

Kategorie: Polievky

SUROVINY

bryndza
bravčová masť
cibuľa
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
soľ
zemiaky
trhaná cestovina
uvarené natvrdovajičko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Na poctivej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som čerstvo mleté korenie a štipku, až dve domácej sladkej papriky. Nechceme mať červenú polievku, len tak jemne oranžovú, preto opatrne.
  1. Do cibuľového základu som pridal nakrájané zemiaky a zalial som ich vývarom, ak nemáte, stačí aj voda.
  2. Zemiaky som mal o chvíľku uvarené, tak som k nim pridal trhané cesto (prípadne tarhoňu), ale nie veľa, len tak na chuť. Pridávajte až keď sú zemiaky uvarené, lebo podľa mojich skúseností sa potom nechcú dovariť.
  3. Keď boli zemiaky aj cestovina je uvarené, v miske som premiešal bryndzu s teplou polievkou (odobral som z hrnca) a vylial som to naspäť do hrnca. Už sa nevarí.
  4. Dochutil som soľou, zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájaným vajíčkom, uvareným na tvrdo. So soľou opatrne, pretože bryndza je slaná dosť. Vajíčko v lete niekedy nahrádzam nakrájaným ovčím syrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť