Augsburské rezy

Recept Augsburské rezy

Pridal: Bistro 69, 3.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už len pohľad na koláč hovorí, že jeho chuť je vynikajúca

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 3.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
3 zarovnané PLkakao
250 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 ksžĺtok
3 PLmlieko
na vysypanie doskymúka
na vymastenietuk
1 baleniečokoláda na varenie

Plnka:

3 ksžĺtok
4 ksbielok
150 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
500 gjemný tvaroh
1 balenieZlatý klas
3 PL (rozpustené)maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv pripravíme tvarohovú plnku: Žĺtky vyšľaháme do peny so 75 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom.

    Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zašľaháme do plnky. Plnku máme hotovú.

  2. Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, žĺtok, mlieko a  vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.

  3. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

  4. Pomocou valčeka jeden plát opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech ( o rozmere 30x40 cm).

  5. Cesto rovnomerne potrieme plnkou. Na ňu prenesieme druhý plát cesta.

  6. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 180 °C cca 25 minút.

  7. Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie z trochou Céry.

  8. Po stuhnutí krájame na rezy alebo ľubovoľné tvary a degustujeme :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť