Zemiakové laskonky na rukole

Recept Zemiakové laskonky na rukole

Pridal: S varechou v ruke, 12.8.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 kgzemiaky
300 gmleté mäso
1 ksvajce
2 PLbiely jogurt
mletá údená paprika
čerstvo mleté korenie
3 strúčikycesnak
pažítka
soľ

Dresing:

balzamikový ocot krémový
dijonská horčica
med
olivový olej
čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mleté mäso zmiešajte s vajíčkom a jogurtom.
  2. Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte pažítkou, údenou mletou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením.
  3. Nechajte odpočinúť do chladničky kým očistíte a nakrájate zemiaky.
  4. Zemiaky nakrájajte na laskonkové kolieska a plech potrite olejom
  5. Mäsovou zmesou spájajte spolu kolieska zemiakov a ukladajte na plech vedľa seba.
  6. Vložte do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a pečte približne 60 minút. Ku koncu nechajte dopiecť pod grilom.
  7. Dressing: Balzamikový ocot zmiešajte s dijonskou horčicou, medom, olivovým olejom a čerstvým mletým korením.
  8. Zemiaky môžete podávať s rukolou so cherry paradajkami a nakrájaným údeným syrom, poliate pripraveným dresingom.
  9. Dobrú chuť! :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť