Zemiakové laskonky na rukole

Pridal: S varechou v ruke, 12.8.2013
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 12.8.2013
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
1 kgzemiaky
300 gmleté mäso
1 ksvajce
2 PLbiely jogurt
mletá údená paprika
čerstvo mleté korenie
3 strúčikycesnak
pažítka
soľ
Dresing:
balzamikový ocot krémový
dijonská horčica
med
olivový olej
čierne mleté korenie
- Mleté mäso zmiešajte s vajíčkom a jogurtom.
- Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte pažítkou, údenou mletou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením.
- Nechajte odpočinúť do chladničky kým očistíte a nakrájate zemiaky.
- Zemiaky nakrájajte na laskonkové kolieska a plech potrite olejom
- Mäsovou zmesou spájajte spolu kolieska zemiakov a ukladajte na plech vedľa seba.
- Vložte do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a pečte približne 60 minút. Ku koncu nechajte dopiecť pod grilom.
- Dressing: Balzamikový ocot zmiešajte s dijonskou horčicou, medom, olivovým olejom a čerstvým mletým korením.
- Zemiaky môžete podávať s rukolou so cherry paradajkami a nakrájaným údeným syrom, poliate pripraveným dresingom.
- Dobrú chuť! :)
KOMENTÁRE K RECEPTU