Zapekaný karfiol v mäsových guľkách

Recept Zapekaný karfiol v mäsových guľkách

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V práci je jednou z naších tém ,,čo dnes variť". Kolegynka mi raz hovorila, že našla skvelý recept niekde na nete. Opísala mi svoj postup prác a dôležité bolo, že si ich rodina dobre pochutnala. Ja som si recept prispôsobila podľa seba a naozaj môžem konštatovať, že je to chutné a zaujímavé jedlo. Uvarený karfiol obalený v mletom mäse a upečený v rúre. K tomu vajcovo-mliečna zálievka a všetko zapečené pod nastrúhaným syrom. Robila som k tomu zemiakové pyré a šalát z čerstvých uhoriek. Dokonca môj drahý, ktorý kafriol veľmi nemusí si vypýtal dupľu :)!!!

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

500 gbravčové mäso mleté
3 ksvajce
2 plátkytoastový chlieb
2 strúčikycesnak
soľ
mleté čierne korenie
na hrot nožamuškátový oriešok
200 mlmlieko
50 - 100 gsyr
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V slanej vode uvaríme karfiol. Pozor - nerozvariť! Nech zostane mierne chrumkavý. Pri pečení v rúre ešte dôjde.
  2. Karfiol rozoberieme na ružičky a necháme vychladnúť.
  3. Mäso umyjeme, pomelieme.
  4. Toastový chlieb namočíme do studenej vody.
  5. Zálievka : V mlieku rozšľaháme vajcia, ochutíme mierne soľou a korením. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  6. K pomletému mäsu pridáme vyžmýkaný chlieb, soľ, koreniny, vajcia, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a vypracujeme kompaktnú masu.
  7. Na dlani urobíme placku a ružičku karfiolu obalíme mäsovú hmotou. Nožičky necháme nezabalené.
  8. Uložíme do mierne olejom vymastenej zapekacej misy.
  9. Pečieme  vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C cca 30 minút, kým začne nadobúdať zlatistú farbu.
  10. Vyberieme a zalejeme so zálievkou a necháme zapiecť ešte 10 minút.
  11. Podávame so zemiakmi a šalátom.
  12. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť