NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Zapekaný karfiol v mäsových guľkách
Zapekaný karfiol v mäsových guľkách
Recept Zapekaný karfiol v mäsových guľkách
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   19.8.2013

Zapekaný karfiol v mäsových guľkách

V práci je jednou z naších tém ,,čo dnes variť". Kolegynka mi raz hovorila, že našla skvelý recept niekde na nete. Opísala mi svoj postup prác a dôležité bolo, že si ich rodina dobre pochutnala. Ja som si recept prispôsobila podľa seba a naozaj môžem konštatovať, že je to chutné a zaujímavé jedlo. Uvarený karfiol obalený v mletom mäse a upečený v rúre. K tomu vajcovo-mliečna zálievka a všetko zapečené pod nastrúhaným syrom. Robila som k tomu zemiakové pyré a šalát z čerstvých uhoriek. Dokonca môj drahý, ktorý kafriol veľmi nemusí si vypýtal dupľu :)!!!

Suroviny
500 g
bravčové mäso mleté
3 ks
vajce
2 plátky
toastový chlieb
2 strúčiky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
na hrot noža
muškátový oriešok
200 ml
mlieko
50 - 100 g
syr
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V slanej vode uvaríme karfiol. Pozor - nerozvariť! Nech zostane mierne chrumkavý. Pri pečení v rúre ešte dôjde.
  2. Karfiol rozoberieme na ružičky a necháme vychladnúť.
  3. Mäso umyjeme, pomelieme.
  4. Toastový chlieb namočíme do studenej vody.
  5. Zálievka : V mlieku rozšľaháme vajcia, ochutíme mierne soľou a korením. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  6. K pomletému mäsu pridáme vyžmýkaný chlieb, soľ, koreniny, vajcia, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a vypracujeme kompaktnú masu.
  7. Na dlani urobíme placku a ružičku karfiolu obalíme mäsovú hmotou. Nožičky necháme nezabalené.
  8. Uložíme do mierne olejom vymastenej zapekacej misy.
  9. Pečieme  vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C cca 30 minút, kým začne nadobúdať zlatistú farbu.
  10. Vyberieme a zalejeme so zálievkou a necháme zapiecť ešte 10 minút.
  11. Podávame so zemiakmi a šalátom.
  12. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár