Zapekaný karfiol v mäsových guľkách

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V práci je jednou z naších tém ,,čo dnes variť". Kolegynka mi raz hovorila, že našla skvelý recept niekde na nete. Opísala mi svoj postup prác a dôležité bolo, že si ich rodina dobre pochutnala. Ja som si recept prispôsobila podľa seba a naozaj môžem konštatovať, že je to chutné a zaujímavé jedlo. Uvarený karfiol obalený v mletom mäse a upečený v rúre. K tomu vajcovo-mliečna zálievka a všetko zapečené pod nastrúhaným syrom. Robila som k tomu zemiakové pyré a šalát z čerstvých uhoriek. Dokonca môj drahý, ktorý kafriol veľmi nemusí si vypýtal dupľu :)!!!
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
500 gbravčové mäso mleté
3 ksvajce
2 plátkytoastový chlieb
2 strúčikycesnak
soľ
mleté čierne korenie
na hrot nožamuškátový oriešok
200 mlmlieko
50 - 100 gsyr
olej
- V slanej vode uvaríme karfiol. Pozor - nerozvariť! Nech zostane mierne chrumkavý. Pri pečení v rúre ešte dôjde.
- Mäso umyjeme, pomelieme.
- Toastový chlieb namočíme do studenej vody.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C cca 30 minút, kým začne nadobúdať zlatistú farbu.
- Podávame so zemiakmi a šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU