Hneď po objavení tohto receptu, v babkinej knihy, ktorá bola úžasná kuchárka profesionálka... Som začal uvažovať a premýšľa o tom aké účinky môže mať tento nie až tak rozšírený nápoj. Vína sa robia z rôzneho druhu ovocia avšak z bazy čiernej? O tom som ešte nevedel... Možno aj preto, že u nás na okolí žiadna báza nerastie :) Tak som si niečo o tomto nie až tak bežnom ovocí "vygooglil" a zdá sa, že je to viac ako prospešná plodina. Báza obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínu C, a používa sa aj pri výrobe liekov. Má veľmi dobrý vplyv na náš organizmus. Posilňuje imunitu, zvyšuje hladinu tzv. dobrého cholesterolu, výborne pomáha liečiť chrípku, pôsobí preventívne pri ochorení srdca - posilňuje svaly srdca a cievy, a dokonca dokáže stabilizovať aj hladinu cukru v krvi čo pomáha cukrovkárom. Nemôžeme sa čudovať, že tento skvelý, zdravý nápoj poznali a používali aj v minulosti, na ktorý dnes, trocha zabúdame. Ešte že, som sa trocha pohrabal v tej babkinej kuchárskej knižke :D
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu