NajRecept.sk Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke
Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke
Recept Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   13.8.2013

Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke

Na prípravu tvarohových guliek som použila svoj tradičný recept a malinovú omáčku som urobila po pamäti. Myslím, že sa vydarila veľmi dobre a v kombinácii s tvarohovými guľkami v maku to bolo celkom zaujímavé chutné jedlo. Do omáčky sa pridáva červené víno, ale nemajte obavy, alkohol sa odparil a ostala iba príjemná chuť. Celú omáčku zjemňuje pridané maslo a skaramelizovaný cukor. Guľky sú pekne nadýchané, držia tvar a to aj bez pridania bikarbóny, resp. prášku do pečiva ako sa uvádza v iných receptoch.

Suroviny

Guľky:

250 g
hrudkovitý tvaroh
250 g
jemný tvaroh
4 PL
detská krupica
4 PL
strúhanka
1 ks
väčšie vajce
štipka
soľ
2 PL
práškový cukor

Malinová omáčka:

70 g
maslo
3 PL
hnedý cukor
340 g
mrazené alebo čerstvé maliny
200 ml
červené víno

Posýpka:

100 g
mletý mak
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme omáčku: Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme cukor a za stáleho miešania ho skaramelizujeme.Pridáme maliny a podlejeme vínom. Znížime teplotu a omáčku varíme, až kým sa zredukuje na potrebnú hustotu, trvá to približne 10 minút.  Miešame veľmi opatrne, aby nám ostali aj kúsky malín.
  2. Všetky suroviny na guľky zmiešame v miske. Z cesta tvarujeme guľky.
  3. V hrnci dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Do vriacej vody dáme variť guľky. Keď vyplávajú na povrch, ešte ich povaríme asi 3-5 minút.
  4. Guľky vyberáme  dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať vodu a ihneď ich obalíme v mletom maku zmiešanom s práškovým cukrom.
  5. Na tanier dáme omáčku a položíme na ne makové guľky.
  6. Výborne chutia teple a rovnako dobre chutia aj za studena. Podávame ako hlavný chod alebo dezert.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár