Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke

Recept Tvarohové gule s makom v malinovej omáčke

Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na prípravu tvarohových guliek som použila svoj tradičný recept a malinovú omáčku som urobila po pamäti. Myslím, že sa vydarila veľmi dobre a v kombinácii s tvarohovými guľkami v maku to bolo celkom zaujímavé chutné jedlo. Do omáčky sa pridáva červené víno, ale nemajte obavy, alkohol sa odparil a ostala iba príjemná chuť. Celú omáčku zjemňuje pridané maslo a skaramelizovaný cukor. Guľky sú pekne nadýchané, držia tvar a to aj bez pridania bikarbóny, resp. prášku do pečiva ako sa uvádza v iných receptoch.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013

Kategorie:

SUROVINY

Guľky:

250 ghrudkovitý tvaroh
250 gjemný tvaroh
4 PLdetská krupica
4 PLstrúhanka
1 ksväčšie vajce
štipkasoľ
2 PLpráškový cukor

Malinová omáčka:

70 gmaslo
3 PLhnedý cukor
340 gmrazené alebo čerstvé maliny
200 mlčervené víno

Posýpka:

100 gmletý mak
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme omáčku: Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme cukor a za stáleho miešania ho skaramelizujeme.Pridáme maliny a podlejeme vínom. Znížime teplotu a omáčku varíme, až kým sa zredukuje na potrebnú hustotu, trvá to približne 10 minút.  Miešame veľmi opatrne, aby nám ostali aj kúsky malín.
  2. Všetky suroviny na guľky zmiešame v miske. Z cesta tvarujeme guľky.
  3. V hrnci dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Do vriacej vody dáme variť guľky. Keď vyplávajú na povrch, ešte ich povaríme asi 3-5 minút.
  4. Guľky vyberáme  dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať vodu a ihneď ich obalíme v mletom maku zmiešanom s práškovým cukrom.
  5. Na tanier dáme omáčku a položíme na ne makové guľky.
  6. Výborne chutia teple a rovnako dobre chutia aj za studena. Podávame ako hlavný chod alebo dezert.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť