Tvarohová torta s malinami a ríbezlami

Recept Tvarohová torta s malinami a ríbezlami

Pridal: Levandullka in cucin, 16.8.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V poslednej dobe ma začalo baviť nosiť na oslavy jedlé home made darčeky. Tento krát som sa rozhodla babke a dedkovi urobiť tvarohovo-ovocnú tortu. Tá sa totižto podľa mňa hodí k letnej grilovačke priam dokonale :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 16.8.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Korpus:

3 ksvajce
150 gpolohrubá múka (ja som zmiešala 1:1 so špaldovou múkou)
100 gkryštálový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
60 ghorká čokoláda
0,5 dclvoda
0,5 dclolej

Tvarohový krém:

750 gjemný tvaroh
3 baleniavanilkový cukor
2 PLagáva sirup
3 PLkyslá smotana

Ovocná vrstva:

plná miskadrobné ovocie (maliny, ríbezle)
1 dclvoda
3 baleniatortové želé

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Korpus pripravíme klasickým spôsobom:  Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme múku, vodu, olej, prášok do pečiva, čokoládu a sneh z bielkov.
  2. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C cca 25 minút.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si tvarohovú plnku: Všetky ingrediencie zmiešame spolu a vyšľaháme jemný krém.
  4. Ovocnú vrstvu si začneme pripravovať až keď budeme mať korpus upečený a vychladnutý.
  5. Na korpus nanesieme tvarohový krém a odložíme do chladničky.
  6. Ovocie si umyjeme, rozmixujeme, dáme na sporák a za občasného miešania privedieme do varu.
  7. Prilejeme vodu a následne želatinu v prášku. Povaríme jednu minútu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  8. Vrátime do chladničky a necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
  9. Ovocnú dekoráciu si vytvoríme veľmi jednoduchým spôsobom: Strapčeky ríbezlí, jostov a maliny si namočíme do jemne rozšľahaného bielka a obalíme v kryštálovom cukre. Čo najskôr premiestnime na cca 30 minút do mrazničky. Ovocie je najlepšie pripravovať tesne pred zdobením a podávaním torty, pretože cukrová vrstva sa začne topiť.
  10. Dobrú chuť a príjemné letné dni :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť