NajRecept.sk Torty Tvarohová torta s malinami a ríbezlami
Tvarohová torta s malinami a ríbezlami
Recept Tvarohová torta s malinami a ríbezlami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   16.8.2013

Tvarohová torta s malinami a ríbezlami

V poslednej dobe ma začalo baviť nosiť na oslavy jedlé home made darčeky. Tento krát som sa rozhodla babke a dedkovi urobiť tvarohovo-ovocnú tortu. Tá sa totižto podľa mňa hodí k letnej grilovačke priam dokonale :-)

Suroviny

Korpus:

3 ks
vajce
150 g
polohrubá múka (ja som zmiešala 1:1 so špaldovou múkou)
100 g
kryštálový cukor
1/2 balenia
prášok do pečiva
60 g
horká čokoláda
0,5 dcl
voda
0,5 dcl
olej

Tvarohový krém:

750 g
jemný tvaroh
3 balenia
vanilkový cukor
2 PL
agáva sirup
3 PL
kyslá smotana

Ovocná vrstva:

plná miska
drobné ovocie (maliny, ríbezle)
1 dcl
voda
3 balenia
tortové želé
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus pripravíme klasickým spôsobom:  Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme múku, vodu, olej, prášok do pečiva, čokoládu a sneh z bielkov.
  2. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C cca 25 minút.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si tvarohovú plnku: Všetky ingrediencie zmiešame spolu a vyšľaháme jemný krém.
  4. Ovocnú vrstvu si začneme pripravovať až keď budeme mať korpus upečený a vychladnutý.
  5. Na korpus nanesieme tvarohový krém a odložíme do chladničky.
  6. Ovocie si umyjeme, rozmixujeme, dáme na sporák a za občasného miešania privedieme do varu.
  7. Prilejeme vodu a následne želatinu v prášku. Povaríme jednu minútu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  8. Vrátime do chladničky a necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
  9. Ovocnú dekoráciu si vytvoríme veľmi jednoduchým spôsobom: Strapčeky ríbezlí, jostov a maliny si namočíme do jemne rozšľahaného bielka a obalíme v kryštálovom cukre. Čo najskôr premiestnime na cca 30 minút do mrazničky. Ovocie je najlepšie pripravovať tesne pred zdobením a podávaním torty, pretože cukrová vrstva sa začne topiť.
  10. Dobrú chuť a príjemné letné dni :-)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár