Tvarohová torta s malinami a ríbezlami

Pridal: Levandullka in cucin, 16.8.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V poslednej dobe ma začalo baviť nosiť na oslavy jedlé home made darčeky. Tento krát som sa rozhodla babke a dedkovi urobiť tvarohovo-ovocnú tortu. Tá sa totižto podľa mňa hodí k letnej grilovačke priam dokonale :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Levandullka in cucin, 16.8.2013
SUROVINY
Korpus:
3 ksvajce
150 gpolohrubá múka (ja som zmiešala 1:1 so špaldovou múkou)
100 gkryštálový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
60 ghorká čokoláda
0,5 dclvoda
0,5 dclolej
Tvarohový krém:
750 gjemný tvaroh
3 baleniavanilkový cukor
2 PLagáva sirup
3 PLkyslá smotana
Ovocná vrstva:
plná miskadrobné ovocie (maliny, ríbezle)
1 dclvoda
3 baleniatortové želé
- Korpus pripravíme klasickým spôsobom: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme múku, vodu, olej, prášok do pečiva, čokoládu a sneh z bielkov.
- Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C cca 25 minút.
- Kým sa korpus pečie, pripravíme si tvarohovú plnku: Všetky ingrediencie zmiešame spolu a vyšľaháme jemný krém.
- Ovocnú vrstvu si začneme pripravovať až keď budeme mať korpus upečený a vychladnutý.
- Na korpus nanesieme tvarohový krém a odložíme do chladničky.
- Ovocie si umyjeme, rozmixujeme, dáme na sporák a za občasného miešania privedieme do varu.
- Prilejeme vodu a následne želatinu v prášku. Povaríme jednu minútu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a nalejeme na tvarohovú vrstvu.
- Vrátime do chladničky a necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
- Ovocnú dekoráciu si vytvoríme veľmi jednoduchým spôsobom: Strapčeky ríbezlí, jostov a maliny si namočíme do jemne rozšľahaného bielka a obalíme v kryštálovom cukre. Čo najskôr premiestnime na cca 30 minút do mrazničky. Ovocie je najlepšie pripravovať tesne pred zdobením a podávaním torty, pretože cukrová vrstva sa začne topiť.
KOMENTÁRE K RECEPTU