Tradičné fašiangové fánky

Recept Tradičné fašiangové fánky

Pridal: mnamkovo, 18.8.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

300 ghladká múka
30 gcukor
40 gkvasnice
50 mlmlieko
40 gmaslo
100 - 150 mlkyslá smotana
2 ksžĺtok
5 PLrum
soľ
na obaľovaniepráškový a vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk.
  2. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť.
  3. Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
  4. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
  5. Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
  6. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť