Tradičné fašiangové fánky

Pridal: mnamkovo, 18.8.2013
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: mnamkovo, 18.8.2013
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc
SUROVINY
300 ghladká múka
30 gcukor
40 gkvasnice
50 mlmlieko
40 gmaslo
100 - 150 mlkyslá smotana
2 ksžĺtok
5 PLrum
soľ
na obaľovaniepráškový a vanilkový cukor
- Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk.
- Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť.
- Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
- Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
- Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
KOMENTÁRE K RECEPTU