Tip na nedeľný obed: Kuracie kocky so sezamom a Nepečený Bebe koláč

Tip na nedeľný obed: Kuracie kocky so sezamom a Nepečený Bebe koláč

By 10. augusta 2013

Ingredients

Instructions

Print

Tip na nedeľný obed: Kuracie kocky so sezamom a Nepečený Bebe koláč

Premýšľate čo uvariť túto nedeľu na obed? NajRecept.sk Vám ponúka pár tipov, čo môžete pripraviť svojim papkáčom.

Polievka: Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi

Šampiňónová polievka so sušenými hríbmiIngrediencie:

* 700 g šampiňónov
* 2 ks cibule
* 3 strúčiky cesnaku
* 1 ks mrkvy
* trocha petržlenu
* 3 ks zemiakov
* 1 ks šľahačková smotana 33%
* trocha sušených hríbov (ak máte)
* soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie a trocha tymiánu
* petržlenová vňať

Postup receptu:

  1. Na drobno nakrájanú a trocha osolenú cibuľu opražíme. Na nej orestujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a 1,5 strúčika nakrájaného cesnaku.
  2. Pridáme sušené hríby, nakrájané šampiňóny. Premiešame a podlejeme pol litrom vody.
  3. Takto polievku znovu osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a pretlačený zvyšok cesnaku. Povaríme cca 6-7 minút a pridáme šľahačkovú smotanu.
  4. Rozmixujeme na hladko. Ak máme polievku príliš hustú pridáme trocha vody.
  5. Zemiaky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do polievky. Ešte trocha povaríme, kým nám zemiaky zmäknú. Spolu so zemiakmi do polievky pridáme ešte čerstvý alebo mletý tymián.
  6. V závere po odstavení polievky pridáme do nej ešte 2-3 lyžice kyslej smotany. Pri podávaní môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hlavné jedlo: Kuracie kocky so sezamom

Ingrediencie:

* 500 g kuracie prsia Kuracie kocky so sezamom
* 1 ks väčšia cibuľa
* 1 PL med
* 300-500 ml kurací vývar
* 2-3 PL paradajkový pretlak
* 1-1,5 PL worchesterova omáčka
* soľ
* mleté biele korenie
* štipka čerstvá chilli paprika
* sezamové semienka na posyp
* 3 PL olej
* 1 PL solamyl
* 50 ml voda

 

Postup prípravy nájdete tu: Kuracie kocky so sezamom

Dezert: Nepečený Bebe koláč

Ingrediencie:

nepečený bebe koláč* 3 balenia bebe keksy

 Krém:
* 500 g jemný tvaroh
* 150 g práškový cukor
* 80 g maslo
* 1 ks vanilkový lusk
* 1/2 KL mletá škorica
* 1/2 KL kardamón
Poleva:
* 250 g čokoláda na varenie
* 3 PL olej

Postup prípravy nájdete tu: Nepečený Bebe koláč

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *