Slovenské halušky so smotanou / bryndzou

Recept Slovenské halušky so smotanou / bryndzou

Pridal: Bistro 69, 26.8.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 26.8.2013

Kategorie:

SUROVINY

10 väčších kszemiaky
soľ
1 ksvajce
podľa potrebyhladká múka
bryndza
kyslá smotana
údená slanina
pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Surové zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, trocha soli a hladkú múku podľa potreby (tak aby sa cesto oddeľovalo od misky a drží pokope).
  2. Do vriacej vody dávame halušky, ktoré si pripravíme pomocou syta na halušky.
  3. Keď halušky vyplávajú na povrch, premiešame ich a necháme ešte raz prevrieť. Potom skúsime, či sú už uvarené.
  4. Pripravíme si rozpustené maslo, smotanu alebo bryndzu. A všetko spolu vmiešame do scedených halušiek. Osolíme a premiešame.
  5. Na vrch môžeme pridať opečenú slaninu a čerstvú pažítku.

 

]

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť