Slovenské halušky so smotanou / bryndzou

Pridal: Bistro 69, 26.8.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 26.8.2013
Kategorie:
SUROVINY
10 väčších kszemiaky
soľ
1 ksvajce
podľa potrebyhladká múka
bryndza
kyslá smotana
údená slanina
pažítka
- Surové zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, trocha soli a hladkú múku podľa potreby (tak aby sa cesto oddeľovalo od misky a drží pokope).
- Do vriacej vody dávame halušky, ktoré si pripravíme pomocou syta na halušky.
- Keď halušky vyplávajú na povrch, premiešame ich a necháme ešte raz prevrieť. Potom skúsime, či sú už uvarené.
- Pripravíme si rozpustené maslo, smotanu alebo bryndzu. A všetko spolu vmiešame do scedených halušiek. Osolíme a premiešame.
- Na vrch môžeme pridať opečenú slaninu a čerstvú pažítku.
]
KOMENTÁRE K RECEPTU