Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi

Pridal: Bistro 69, 9.8.2013
Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 9.8.2013
Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky
SUROVINY
700 gšampiňóny
2 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 ksmrkva
trochupetržlen
3 kszemiaky
(33 ) 1 ks%šľahačková smotana
trochusušené hríby
soľ
mletá rasca
mleté čierne korenie
tymián
petržlenová vňať
- Na drobno nakrájanú a trocha osolenú cibuľu opražíme.
- Na nej restujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a 1,5 strúčika nakrájaného cesnaku.
- Pridáme sušené hríby, nakrájané šampiňóny.
- Premiešame a podlejeme pol litrom vody.
- Takto polievku znovu osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a pretlačený zvyšok cesnaku.
- Povaríme cca 6-7 minút a pridáme šľahačkovú smotanu.
- Mixujeme do hladka. Ak máme polievku príliš hustú pridáme trocha vody.
- Zemiaky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do polievky.
- Ešte trocha povaríme, kým nám zemiaky zmäknú. Spolu so zemiakmi do polievky pridáme ešte čerstvý alebo mletý tymián.
- V závere po odstavení polievky pridáme do nej ešte 2-3 lyžice kyslej smotany.
- Pri podávaní môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
KOMENTÁRE K RECEPTU