Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi

Recept Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi

Pridal: Bistro 69, 9.8.2013

Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

700 gšampiňóny
2 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 ksmrkva
trochupetržlen
3 kszemiaky
(33 ) 1 ks%šľahačková smotana
trochusušené hríby
soľ
mletá rasca
mleté čierne korenie
tymián
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na drobno nakrájanú a trocha osolenú cibuľu opražíme.
  2. Na nej restujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a 1,5 strúčika nakrájaného cesnaku.
  3. Pridáme sušené hríby, nakrájané šampiňóny.
  4. Premiešame a podlejeme pol litrom vody.
  5. Takto polievku znovu osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a pretlačený zvyšok cesnaku.
  6. Povaríme cca 6-7 minút a pridáme šľahačkovú smotanu.
  7. Mixujeme do hladka. Ak máme polievku príliš hustú pridáme trocha vody.
  8. Zemiaky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do polievky.
  9. Ešte trocha povaríme, kým nám zemiaky zmäknú. Spolu so zemiakmi do polievky pridáme ešte čerstvý alebo mletý tymián.
  10. V závere po odstavení polievky pridáme do nej ešte 2-3 lyžice kyslej smotany.
  11. Pri podávaní môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Partnerský príspevok: http://bistro69.blogspot.sk/2013/01/sampinonova-hubova-polievka.html
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť