Ríbezľový koláč s mrveničkou

Recept Ríbezľový koláč s mrveničkou

Pridal: sasulka, 31.8.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Při našem pátečním výletě na hrad Valečov, jsme po cestě objevili pár keříků rybízu. No a mě napadlo, si pár kuliček natrhat, byl sice kyselejší, ale do koláče s tvarohem tak akorát. Rybízový koláč jsem neměla co je rok dlouhý a tak byla ideální příležitost oprášit starou dobrou drobenku:-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: sasulka, 31.8.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Mrvenička:

100 gmaslo
1 ksvajce
1/2 baleniaprášok do pečiva
3/4 poháracukor
1 pohárpolohrubá múka

Ovocná plnka:

1 a 1/2 vaničkytvaroh
1 ksvajce
vanilkový cukor
trochumlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Ingrediencie som dávala od oka, takže pokiaľ sa Vám bude mrvenička zdať príliš maslová, môžete pridať múku.
  1. Všetky ingrediencie na mrveničku som dala do mixéra a nechala chvíľu spracovať. Je to rýchlejšie a čistejšie - nikde nie je prebytočný neporiadok.

  2. Rúru si predhrejte na teplotu 180 °C.

  3. Koláčovú formu vysypávať nemusíte, mrvenička je už dosť mastná. Takže 2/3 mrveničky dajte na spodok formy a trochu utlapte.

  4. V mise vyšľahajte tvaroh s cukrom, vajce a zrieďte trochou mlieka a pridajte mrveničku.

  5. Hojne posypte ríbezľami a nakoniec zvyškom mrveničky.

  6. Koláč upečte dozlata, počas cca 35 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť