NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Pravé domáce bryndzové pirohy
Pravé domáce bryndzové pirohy
Recept Pravé domáce bryndzové pirohy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   18.8.2013

Pravé domáce bryndzové pirohy

Ak máte voľný celý deň a chuť pustiť sa do niečoho naozaj zdĺhavého, no vo finálnej verzii veľmi chutného, bryndzové pirohy sú to pravé. Ja som ich zvládla urobiť iba vďaka mojej maminke, ktorá mi asistovala najskôr cez Skype a neskôr už aj cez telefón a vďaka môjmu Adamovi, ktorý sa s radosťou pustil do vaľkania, vykrajovania a plnenia. Po cca 3 hodinách práce sme si zababraní od múky sadli k zaslúženému obedu. Pirohy v spojení s kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou sú výbornou voľbou na nedeľný obed :-)

Suroviny

Cesto:

(uvarené najemno nastrúhané) 500 g
zemiaky
500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ

Plnka:

(uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie ks
zemiaky
150 - 180 g
bryndza
soľ

Ďalej potrebujeme:

kyslá smotana
mladá cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame.
    2. Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami.
    3. Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto (môže sa stať, že budete potrebovať viac ako 500 g múky).
    4. Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze.
    5. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty.
    6. Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár