Pravé domáce bryndzové pirohy

Recept Pravé domáce bryndzové pirohy

Pridal: Levandullka in cucin, 18.8.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte voľný celý deň a chuť pustiť sa do niečoho naozaj zdĺhavého, no vo finálnej verzii veľmi chutného, bryndzové pirohy sú to pravé. Ja som ich zvládla urobiť iba vďaka mojej maminke, ktorá mi asistovala najskôr cez Skype a neskôr už aj cez telefón a vďaka môjmu Adamovi, ktorý sa s radosťou pustil do vaľkania, vykrajovania a plnenia. Po cca 3 hodinách práce sme si zababraní od múky sadli k zaslúženému obedu. Pirohy v spojení s kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou sú výbornou voľbou na nedeľný obed :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 18.8.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce

SUROVINY

Cesto:

(uvarené najemno nastrúhané) 500 gzemiaky
500 gpolohrubá múka
1 ksvajce
soľ

Plnka:

(uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie kszemiaky
150 - 180 gbryndza
soľ

Ďalej potrebujeme:

kyslá smotana
mladá cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame.
    2. Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami.
    3. Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto (môže sa stať, že budete potrebovať viac ako 500 g múky).
    4. Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze.
    5. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty.
    6. Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť