Plnené šampiňóny

Pridal: S varechou v ruke, 17.8.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
S paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 17.8.2013
Kategorie:
SUROVINY
veľké šampiňóny
mozzarella
cherry paradajky
čerstvá bazalka
pór
syr Gorgonzola
vlašské orechy
olivový olej
čerstvo mleté korenie
tenké plátky oravskej slaniny
soľ
- Z umytých šampiňónov som odrezal nožičky a hlavičky som rozložil na plech.
- Do každej som kvapol olivový olej.
- Polovicu som naplnil syrom gorgonzola a strčil som tam aj kúsok vlašského orieška.
- Do ostatných som vložil lístok bazalky, rozkrojenú cherry paradajku, kúsok mozzarelly a koliesko póru.
- Dal som do rúry, vyhriatej asi na 150°C, tak na 25 minút.
- Šampiňóny pustili kopec šťavy, tú som potom použil do polievky.
- Pokiaľ sa to všetko zapekalo a rozvoniavalo, z paradajok, póru, mozzarelly, lístkov bazalky a jarnej cibuľky som spravil šalát. Ochutil som ho olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
- Pred koncom pečenia som ešte postrkal pomedzi šampiňóny plátky oravskej slaninky, aby trošku schrumkovatela.
- Podával som s pečivom.
KOMENTÁRE K RECEPTU