Plnené šampiňóny

Recept Plnené šampiňóny

Pridal: S varechou v ruke, 17.8.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 17.8.2013

Kategorie:

SUROVINY

veľké šampiňóny
mozzarella
cherry paradajky
čerstvá bazalka
pór
syr Gorgonzola
vlašské orechy
olivový olej
čerstvo mleté korenie
tenké plátky oravskej slaniny
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z umytých šampiňónov som odrezal nožičky a hlavičky som rozložil na plech.
  2. Do každej som kvapol olivový olej.
  3. Polovicu som naplnil syrom gorgonzola a strčil som tam aj kúsok vlašského orieška.
  4. Do ostatných som vložil lístok bazalky, rozkrojenú cherry paradajku, kúsok mozzarelly a koliesko póru.
  5. Dal som do rúry, vyhriatej asi na 150°C, tak na 25 minút.
  6. Šampiňóny pustili kopec šťavy, tú som potom použil do polievky.
  7. Pokiaľ sa to všetko zapekalo a rozvoniavalo, z paradajok, póru, mozzarelly, lístkov bazalky a jarnej cibuľky som spravil šalát. Ochutil som ho olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
  8. Pred koncom pečenia som ešte postrkal pomedzi šampiňóny plátky oravskej slaninky, aby trošku schrumkovatela.
  9. Podával som s pečivom.
  10. Dobrú chuť :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť