Pizza

Recept Pizza

Pridal: S varechou v ruke, 11.8.2013

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečená na kameni, čo je alternatíva pečenia v peci. Pri pečení pizze je veľmi dôležité dať ju do maximálne rozpálenej rúry a na horúci kameň, aby bola chrumkavo dokonalá.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 11.8.2013

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

SUROVINY

500 g hladká múka
4 PLolivový olej
5 gsušené droždie
1,5 KL soľ
1,5 KL cukor
300 mlvlažná voda

Paradajkový základ:

drvené paradajky
zmes talianskych byliniek
2-3 strúčiky cesnak
olivový olej
soľ
čerstvé mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z hladkej múky, droždia, olivového oleja, soli, cukru, vlažnej vody a štipky oregána vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak to za nás bude robiť kuchársky robot,  nemusíme robiť kvások, kvasnice sa aktivujú aj bez neho.
  2. Keď máme cesto hotové, dáme si predhriať rúru na maximálnu teplotu, aj s pizza kameňom, kto ho nemá, môže použiť alternatívu - liatinovú platňu, prípadne plech na pečenie otočený opačne, hore dnom.
  3. Pripravené cesto dáme na papier na pečenie a položíme ho na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň.
  4. Z drvených paradajok, cesnaku, talianskych byliniek, soli, čerstvo mletého korenia a olivového oleja spravíme omáčku, ktorou potrieme cesto.
  5. Na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme v chladničke.
  6. Pečieme cca 10 min na 250°C, na maxime a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry a na rozpálený kameň, lebo tak je to aj v naozajstnej peci, okraje môžeme natrieť cesnakovým olejom, budú ešte lepšie.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť