Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke

Recept Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke

Pridal: adkas-tastyfood, 8.8.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi jednoduchý recept. Kuracie prsia marinujeme v medovo-chilli marináde. Výsledkom je sladko - pikantné mäso, ku ktorému je najvhodnejšie podávať ryžu. Ak nepočítame dobu marinovania, do 30 minút máte hotový obed , či večeru.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 8.8.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

SUROVINY

1 kgkuracie prsia
5 PLolivový olej
1 PLsójová omáčka
1 ksšťava z citróna
6 strúčikovcesnak
(čerstvá) 1 - 2 kschilli paprika
soľ
mleté biele korenie
mexická zmes (ja som použila klasickú mrazenú zeleninu) 150 gmrazená zelenina
1 PLkryštálový cukor
200 mlkurací vývar
1 PLsolamyl

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si do misky olej, med, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájané chilli  papričky, (prípadne sušené plátky) soľ, korenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.
  2. Mäso umyjeme, narežeme na pásiky a vložíme do marinády. Premiešame mäso s marinádou a odložíme na pár hodín do chladničky.
  3. Mrazenú zeleninu dáme prejsť  varom do vriacej vody, do ktorej sme pridali lyžicu cukru.
  4. Zeleninu scedíme.
  5. Marinované mäso opečieme na panvici, pridáme scedenú zeleninu a podlejeme vývarom. Necháme spolu prehriať.
  6. Dochutíme podľa potreby ( ja som ešte pridala 1 PL  medu a citrónovú šťavu).
  7. Nakoniec zahustíme solamylom rozpusteným v malom množstve vody. Necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka.
Dobrú chuť! Partnerský príspevok: http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2013/03/pikantne-kuracie-prsia-v-medovo-chilli.html  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť