Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke

Pridal: adkas-tastyfood, 8.8.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi jednoduchý recept. Kuracie prsia marinujeme v medovo-chilli marináde. Výsledkom je sladko - pikantné mäso, ku ktorému je najvhodnejšie podávať ryžu. Ak nepočítame dobu marinovania, do 30 minút máte hotový obed , či večeru.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 8.8.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
SUROVINY
1 kgkuracie prsia
5 PLolivový olej
1 PLsójová omáčka
1 ksšťava z citróna
6 strúčikovcesnak
(čerstvá) 1 - 2 kschilli paprika
soľ
mleté biele korenie
mexická zmes (ja som použila klasickú mrazenú zeleninu) 150 gmrazená zelenina
1 PLkryštálový cukor
200 mlkurací vývar
1 PLsolamyl
- Pripravíme si do misky olej, med, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájané chilli papričky, (prípadne sušené plátky) soľ, korenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.
- Mrazenú zeleninu dáme prejsť varom do vriacej vody, do ktorej sme pridali lyžicu cukru.
- Zeleninu scedíme.
- Dochutíme podľa potreby ( ja som ešte pridala 1 PL medu a citrónovú šťavu).
- Nakoniec zahustíme solamylom rozpusteným v malom množstve vody. Necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka.
KOMENTÁRE K RECEPTU