Perník od Babky
V jednoduchosti sa môže skrývať aj harmónia chuti.., ktorá sa snúbi s krásou :) Perník od našej babky nám vždy vyvolá spomienky. Nám tento koláč vydrží maximálne niekoľko hodín a na druhý deň už je len prázdny plech :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 šálkacukor kryštálový
1 šálkasilná káva
1 PLpalmarín
2 ksvajce
1 šálkapráškový cukor
3 šálkyhladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
podľa chutidžem
Poleva:
horká čokoláda
trochuCera
- Pripravíme si v šálke kávu a v panvici si upálime cukor na karamel, ktorý zalejeme kávou. Takúto zmes necháme vychladiť (prelejeme do dvoch šálok a ponoríme do vodného kúpeľa, aby sa nám to rýchlejšie schladilo).
- V miske mixérom rozmiešame maslo s 2 celými vajíčkami a práškovým cukrom (miešame cca 2 minúty) pokiaľ nám vznikne hladká zmes.
- Potom do nej pridáme vychladenú kávu s karamelom, kypriaci prášok do perníka, hladkú múku a znovu vymiešame.
- Hotovú zmes vylejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou. Zarovnáme tak, aby nám perník rovnomerne vyrástol v rúre.
- Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 °C.
- Po upečení hneď natrieme džemom a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí polejeme čokoládou, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli s trochou masla alebo "Cery"
KOMENTÁRE K RECEPTU