Perník od Babky

Recept Perník od Babky

Pridal: Bistro 69, 19.8.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V jednoduchosti sa môže skrývať aj harmónia chuti.., ktorá sa snúbi s krásou :) Perník od našej babky nám vždy vyvolá spomienky. Nám tento koláč vydrží maximálne niekoľko hodín a na druhý deň už je len prázdny plech :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 19.8.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 šálkacukor kryštálový
1 šálkasilná káva
1 PLpalmarín
2 ksvajce
1 šálkapráškový cukor
3 šálkyhladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
podľa chutidžem

Poleva:

horká čokoláda
trochuCera

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si v šálke kávu a v panvici si upálime cukor na karamel, ktorý zalejeme kávou. Takúto zmes necháme vychladiť (prelejeme do dvoch šálok a ponoríme do vodného kúpeľa, aby sa nám to rýchlejšie schladilo).
  2. V miske mixérom rozmiešame maslo s 2 celými vajíčkami a práškovým cukrom (miešame cca 2 minúty) pokiaľ nám vznikne hladká zmes.
  3. Potom do nej pridáme vychladenú kávu s karamelom, kypriaci prášok do perníka, hladkú múku a znovu vymiešame.
  4. Hotovú zmes vylejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou.  Zarovnáme tak, aby nám perník rovnomerne vyrástol v rúre.
  5. Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 °C.
  6. Po upečení hneď natrieme džemom a necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí polejeme čokoládou, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli s trochou masla alebo "Cery"
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť